Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σοκ για τους Δημοκρατικούς πριν από τις εκλογές - O Biden οδεύει προς παραπομπή στην Βουλή

ΗΠΑ: Σοκ για τους Δημοκρατικούς πριν από τις εκλογές - O Biden οδεύει προς παραπομπή στην Βουλή
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων προανήγγειλε την παραπομπή του Joe Biden επικαλούμενος τα στοιχεία της προκαταρκτικής επιτροπής για τα σκάνδαλα της οικογένειας του Προέδρου
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Kevin McCarthy, έδωσε την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι σκοπεύει να μετατρέψει τις συνεχιζόμενες έρευνες από τους Ρεπουμπλικάνους για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και την οικογένειά του σε επίσημη παραπομπή.
"Ακολουθήσαμε μόνο το πού μας οδήγησαν οι πληροφορίες. Αλλά αυτό πλέον αναβαθμίζεται στο επίπεδο της έρευνας για παραπομπή, η οποία παρέχει στο Κογκρέσο την ισχυρότερη δύναμη για να πάρει την τη γνώση και πληροφορίες που χρειάζονται", δήλωσε ο McCarthy στο Fox News αργά τη Δευτέρα (24/7).
Ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός της Βουλής των Αντιπροσώπων προχώρησε στις σχετικές δηλώσεις εν μέσω μιας σειράς συνεχιζόμενων ερευνών για τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας Biden που ακόμα διεξάγονται σε επίπεδο προκαταρκτικής επιτροπής.
Ο McCarthy παλιότερα είχε αποκλείσει προηγούμενες απόπειρες παραπομπής του Μπάιντεν από σκληροπυρηνικά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του, λέγοντας ότι ήταν πρόωρες, εν μέρει επειδή θα χρειαζόταν μεγαλύτερη συμφωνία από το σώμα της Βουλής, δεδομένου ότι η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία σε αυτό είναι ισχνή.
Ωστόσο οι χθεσινές δηλώσεις του υποδηλώνουν ότι οι έρευνες έχουν προχωρήσει περαιτέρω.
Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να απαντήσει στην συνέντευξη του McCarthy, λέγοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις έρευνες για να αποσπάσουν την προσοχή από τα «ιστορικά επιτεύγματα του Biden στην οικονομία».
"Αντί να εστιάζουμε στα πραγματικά ζητήματα που θέλουν να αντιμετωπίσουμε οι Αμερικανοί, όπως η συνέχιση της μείωσης του πληθωρισμού ή η δημιουργία θέσεων εργασίας, η Βουλή θέλει να δώσει αλλού προτεραιότητα. Η προθυμία τους να κυνηγήσουν τον Πρόεδρο ανεξάρτητα από την αλήθεια είναι αδιανόητη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ian Sams.
Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του προέδρου, Hunter Biden, έχει πρωταγωνιστήσει σε υποθέσεις -συμπεριλαμβανομένης της σκιώδους συμφωνίας που έκλεισε με τους εισαγγελείς για φοροδιαφυγή και κατηγορίες περί όπλων- που θα φτάσουν στον ομοσπονδιακό δικαστή αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης