Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αλλαγή στάσης προετοιμάζουν τα ΜΜΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Αλλαγή στάσης προετοιμάζουν τα ΜΜΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ενδεικτικές είναι οι αναλύσεις του φιλοδυτικού στρατηγού Kellog στο καθ'όλα συστημικό Fox News
Η αφήγηση των συστημικών ΜΜΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία αρχίζει αθόρυβα, σταδιακά, αλλά αισθητά να αλλάζει κάτω από την πίεση της αποτυχίας που γνώρισε η λεγόμενη «ουκρανική αντεπίθεση».
Χαρακτηριστικές είναι οι αναλύσεις του φιλοδυτικού στρατηγού Kellog στο καθ'όλα συστημικό Fox News.
Μάλιστα, στην τελευταία από αυτές περιέγραψε λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους η ουκρανική αντεπίθεση «δεν πάει καλά».
Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η Ουκρανία υποχωρεί λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και της απουσίας οιασδήποτε αεροπορικής υποστήριξης, που θα απαιτείτο για μία επιτυχημένη πολεμική επιχείρηση ενάντια στην Ρωσία.
Επιπλέον, ο στρατηγός και αναλυτής αποδέχθηκε ότι το ΝΑΤΟ έστειλε την Ουκρανία σε μία βέβαιη ήττα, χωρίς να την τροφοτήσει με τα απαραίτητα πολεμοφόδια στην μάχη.
Μίλησε για μία αποστολή αυτοκτονίας.
Κάτι, που αντιβαίνει σε όλα τα πρωτόκολλα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών που συνήθως προϋποτίθενται πριν η υπερδύναμη εμπλακεί σε τέτοιου είδους ανταγωνισμούς.
Για το λόγο αυτό περιέγραψε την έγκριση της αντεπίθεσης ως πολιτική κίνηση και λιγότερο ως στρατηγική μάχης.
Εν συνεχεία, Ο Kellogg εκτιμά ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα δουν την εικόνα τους να φθίνει και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις σχετικά με αυτήν την αποτυχία.
Αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει το αφήγημα της Δύσης στη φάση όπου θα πρέπει να περιγράψει μία ειρηνευτική διαδικασία, διότι όπως τόνισε ο αναλυτής ο πόλεμος φθοράς ευνοεί τη Ρωσία και μόνον - μιλάμε για έναν τελειωμένο, ουσιαστικά, πόλεμο.
Και κάπως έτσι εξυφαίνεται το νέο αφήγημα που καταλήγει στην αποτυχία της Ουκρανίας, αυτό που ο Kellogg περιγράφει ως stalemate, στρατηγικό αδιέξοδο.
Ένας όρος που υποδεικνύει την στροφή 180 μοιρών ώστε η αμερικανική δημόσια σφαίρα να προετοιμαστεί και ο Ζελένσκι να πιεστεί για κάποια ειρηνευτική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης