Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντρίμμια από εξωγήινο όχημα στον πλανήτη Άρη; - Οι φωτογραφίες της NASA

Συντρίμμια από εξωγήινο όχημα στον πλανήτη Άρη; - Οι φωτογραφίες της NASA
Δεν υπάρχει βεβαιότητα τι προκαλεί τις αιχμές
Ένας βράχος, που μοιάζει με κόκκαλο με τις περίεργες μυτερές προεξοχές του, έχει περιγραφεί ως ένα από τα «πιο παράξενα» αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στην επιφάνεια του Άρη. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά οι εικασίες περί εξωγήινων.
Παρόλο που μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο, οι επιστήμονες λένε ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα να ευθύνεται ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που συγκρούστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη.
Οι ερευνητές μιας νέας μελέτης πρόσθεσαν ότι ένα τέτοιο σενάριο «δεν μπορεί να απορριφθεί με απόλυτη βεβαιότητα», ιδιαίτερα καθώς «θραύσματα που περιλαμβάνουν αυτό που φαίνεται να είναι τροχοί, ένας άξονας και ένα πεδίο συντριμμιών με κρατήρες έχουν φωτογραφηθεί σε άλλη τοποθεσία του κρατήρα Gale».
Ωστόσο, πιστεύουν ότι οι σχηματισμοί είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα στον Άρη. Οι ειδικοί είπαν ότι οι προεξοχές μοιάζουν με αυτό που είναι γνωστό ως «ακίδες άμμου» στη Γη, οι οποίες εμφανίζονται στον πλανήτη μας κατά τη διάρκεια σεισμών μεγέθους επτά ρίχτερ και άνω.
Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Άρμστρονγκ, του Πανεπιστημίου Άστον του Μπέρμιγχαμ, ο οποίος είναι ο πρώτος συγγραφέας της συγκεκριμένης έρευνας , είπε στη MailOnline: «Αυτές οι δομές είναι πολύ ασυνήθιστες στον Άρη και μοναδικές στην εμπειρία μου.
«Δεν υπάρχει βεβαιότητα τι προκαλεί τις αιχμές, αλλά τα στοιχεία υποδηλώνουν έναν τύπο «ακίδας άμμου» που σχηματίζεται στη Γη ως συνέπεια σημαντικής σεισμικής δραστηριότητας. «Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των αιχμών του Άρη και εκείνων από τη Γη που έχουν επισημανθεί από ορισμένους γεωλόγους».
Σχετικά με την πιθανότητα να φταίει ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, ο καθηγητής Άρμστρονγκ πρόσθεσε: «Οι αιχμές είναι απίθανο να είναι διαστημικά συντρίμμια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί». Είπε, επίσης, ότι οι λεγόμενοι «τροχοί» είναι πιθανό να είναι ένα ξεχωριστό φαινόμενο.
Ωστόσο, υπήρξαν πολλές εικασίες για το τι θα μπορούσε να είναι ο βράχος από τότε που το ρόβερ Curiosity της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας τον φωτογράφησε στη βάση του κρατήρα Gale μήκους 96 μιλίων (154 χλμ) τον Απρίλιο.
nasa1.jpg.webp
nasa2_8.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης