Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% - Εταιρικά και κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% - Εταιρικά και κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο οι αποφάσεις Fed και ΕΚΤ
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των αποφάσεων Fed και ΕΚΤ, και των σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,1% στις 16.195 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 7.690 μονάδες.
Στις 7.431 μονάδες με άνοδο 0,1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,1% στις 28.928 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,3% στις 9.514 μονάδες, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.550 μονάδες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Microsoft, η μητρική αλφαβήτα Google, η Visa, η General Electric,  η εταιρεία κατασκευής τσιπ Texas Instruments θα ανακοινώσουν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα.
Οι αγορές αναμένουν αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τόσο από τη Fed όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυτήν την εβδομάδα, αλλά πέρα ​​από αυτήν η τιμολόγηση αποκλίνει από τη ρητορική των αξιωματούχων, πράγμα που σημαίνει ότι θα δοθεί μεγάλη προσοχή στον τόνο και τις προοπτικές τους.


Ράλι 4% στο Χονγκ Κονγκ, στηρίζει την οικονομία η Κίνα - O Shanghai Composite στο +2%

Ράλι κατέγραψαν οι μετοχές σε Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα, καθώς οι επενδυτές επικρότησαν τη δέσμευση της Κίνας να ενισχύσει τη στήριξη της οικονομίας,και κυρίως του τομέα ακινήτων του Χονγκ Κονγκ.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας έσπασε ένα σερί απωλειών έξι ημερών με άνοδο 1,5%.
Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,4%.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 1,9% και ο Hang Seng σημείωσε άλμα 4% με τις μετοχές ακινήτων που είχαν υποχωρήσει λόγω των ανησυχιών για την αποπληρωμή του χρέους να ανακάμπτουν.
Η Country Garden σημείωσε άλμα 14% και ήταν η μετοχή με τις κορυφαίες διαπραγματεύσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Στήριξη της κινεζικής οικονομίας και του κλάδου ακινήτων

To Πολιτικό Γραφείο της Κίνας -το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος-  δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να ενισχύσει τη στήριξη της οικονομίας, ενώ σημείωσαν ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα για τον κλάδο ακινήτων.
«Ίσως η μεγαλύτερη κίνηση ήταν η δέσμευση για «προσαρμογή και βελτιστοποίηση των πολιτικών ακινήτων», η οποία ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω χαλάρωση», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi.
«Η κινεζική οικονομία θα μπορούσε να μπερδευτεί στο δεύτερο εξάμηνο εν μέσω μιας τέτοιας πολιτικής».
Στην αγορά συναλλάγματος, το κινεζικό γουάν ενισχύθηκε περίπου 0,5% στα 7,1526 ανά δολάριο, βοηθούμενο από τις κρατικές τράπεζες που πουλούσαν δολάρια.
Το ευαίσθητο στην Κίνα δολάριο Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,4% στα 0,6767 δολάρια. Το ακτινίδιο πρόσθεσε 0,2% στα 0,6215 $. [AUD/]

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης