Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζητά πράκτορες στη Ρωσία η CIA - Επίσημο κάλεσμα και από τη βρετανική ΜΙ6

Αναζητά πράκτορες στη Ρωσία η CIA - Επίσημο κάλεσμα και από τη βρετανική ΜΙ6
Η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών βλέπει μια "ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη γενιά" για να εκμεταλλευτεί σημαίνοντα πρόσωπα της ρωσικής κοινωνίας και κυβέρνησης
Στη στρατολόγηση "εσωτερικών" και υψηλόβαθμων Ρώσων επιδίδονται οι ηγεσίες της CIA και των συμμαχικών υπηρεσιών πληροφοριών για να κατασκοπεύουν για τη Δύση, μετά τη βραχύβια ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, τον περασμένο μήνα, η οποία έγινε ευρέως αντιληπτή ως σοβαρή πρόκληση για τη νομή της εξουσίας από τον Putin.
Ο ίδιος ο διευθυντής της CIA χαρακτήρισε την εξέγερση της Wagner "ευκαιρία" να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τις ρωγμές στο ρωσικό σύστημα και της συνεχιζόμενης εσωτερικής αβεβαιότητας για το μέλλον εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο διευθυντής William Burns σε δηλώσεις του στο Aspen Security Forum στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είπε ευθέως στο ακροατήριο ότι η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών βλέπει μια "ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη γενιά" για να εκμεταλλευτεί σημαίνοντα πρόσωπα της ρωσικής κοινωνίας και κυβέρνησης.
Είχε πει κάτι παρόμοιο νωρίτερα το καλοκαίρι.
Ζήτησε ανοιχτά στρατολογήσεις από την ελίτ της Ρωσίας, ενώ είπε: "Νομίζω ότι ο Putin είναι ήδη λίγο ανήσυχος καθώς κοιτάζει πάνω από τον ώμο του".

Richard Moore (ΜΙ6): Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πράγα, ο επικεφαλής της MI6, Richard Moore είχε μια παρόμοια εκτίμηση, λέγοντας ότι "η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή" για Ρώσους αξιωματούχους που έχουν βαρεθεί τον πόλεμο.
"Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι σήμερα που σιωπηλά τρομάζουν από το θέαμα των ενόπλων δυνάμεών τους να κονιορτοποιούν ουκρανικές πόλεις, να διώχνουν αθώες οικογένειες από τα σπίτια τους και να απαγάγουν χιλιάδες παιδιά", δήλωσε ο Moore την περασμένη Τετάρτη.
"Τους καλώ να κάνουν αυτό που έκαναν ήδη άλλοι τους τελευταίους 18 μήνες και να ενώσουν τα χέρια τους μαζί μας.
Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης