Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή αποτυχίας από τον Wilson της Morgan Stanley - Mea Culpa... δεν περιμέναμε το ράλι στη Wall Street

Παραδοχή αποτυχίας από τον Wilson της Morgan Stanley - Mea Culpa... δεν περιμέναμε το ράλι στη Wall Street
Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών στις ΗΠΑ της Morgan Stanley παραδέχτηκε ότι ήταν απαισιόδοξος για πολύ καιρό, την ώρα που η μέχρι τώρα ανάκαμψη των δεικτών της Wall Street έχει εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος της περσινής πτώσης
Η περσινή βουτιά του S&P 500 έκανε τον Mike Wilson τον πιο διάσημο αναλυτή μετοχών στη Wall Street.
Αλλά την επιτυχία του δεν κατάφερε να την επαναλάβει το 2023.
Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών στις ΗΠΑ της Morgan Stanley παραδέχτηκε ότι ήταν απαισιόδοξος για πολύ καιρό, την ώρα που η μέχρι τώρα ανάκαμψη των δεικτών της Wall Street έχει εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος της περσινής πτώσης.
Η πρόβλεψή του για τον S&P 500 παραμένει στις 3.900 μονάδες, αλλά είναι ένα επίπεδο που έχει μείνει πίσω, καθώς ο δείκτης είναι περίπου 4.560 μονάδες.
"Κάναμε λάθος", έγραψε ο Wilson σε σημείωμα προς τους πελάτες του.
"Το 2023 έφερε υψηλότερες αποτιμήσεις από ό,τι περιμέναμε εν μέσω μειωμένου πληθωρισμού και περικοπών κόστους".
Η ομάδα του μετατόπισε πρόσφατα την εστίαση στον Ιούνιο του 2024, για τον οποίο ο στόχος τιμών έχει τεθεί στις 4.200 μονάδες, περίπου 8% κάτω από το σημερινό επίπεδο.

Οι λάθος προειδοποιήσεις

Ο Wilson πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2023 προειδοποιώντας ότι το ράλι θα αντιστραφεί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις μετοχές τεχνολογίας και υποστηρίζοντας ότι η τραπεζική αναταραχή του Μαρτίου προμήνυε μια "φαύλη" κορύφωση των πωλήσεων που ήταν απαραίτητη πριν οι μετοχές αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά.
Μετά από επτά μήνες, ο δείκτης αναφοράς έχει σημειώσει ισχυρό ράλι παρά την πτώση των κερδών.
Μια σειρά από ευνοϊκούς παράγοντες, από την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη που ανέβασε την τεχνολογική μεγαλοκεφαλαιοποίηση μέχρι την ανθεκτική οικονομία, όπου ο πληθωρισμός αποκλιμακώθηκε και οι προειδοποιήσεις για ύφεση αποδείχθηκαν πρόωρες, έχει ωθήσει την άνοδο.
Ο Wilson συγκαταλέγεται μεταξύ της πλειοψηφίας των αναλυτών της Wall Street που έχασαν το ράλι των μετοχών.
Ορισμένοι από αυτούς προσπαθούν τώρα να αυξήσουν τους στόχους τιμών τους.
Αν και αναγνωρίζει το λάθος του να υποτιμήσει το ράλι των μετοχών, ο Wilson παραμένει επιφυλακτικός όσον αφορά τη δύναμη των κερδών των επιχειρήσεων της Αμερικής.
Ενώ η άμβλυνση του πληθωρισμού ενισχύει την αισιοδοξία για μια πιο φιλική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ένα ευνοϊκό σκηνικό για τις αποτιμήσεις των μετοχών, σημαίνει επίσης εξασθένηση της τιμολογιακής δύναμης των επιχειρήσεων.
"Παραμένουμε απαισιόδοξοι για τα κέρδη του 2023", δήλωσε ο Wilson.
"Ο πληθωρισμός πέφτει τώρα ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι αναμένει η συναίνεση, ειδικά ο πληθωρισμός που λαμβάνουν οι εταιρείες.
Με τις τιμές να είναι ο κύριος παράγοντας που κράτησε την αύξηση των πωλήσεων πάνω από το μηδέν για πολλές εταιρείες φέτος, θα ήταν σημαντικός αντίξοος άνεμος αν αυτή η τιμολογιακή δύναμη ανακυκλωνόταν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης