Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η λίρα έπεσε στο χαμηλότερο της επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020

Μ. Βρετανία: Η λίρα έπεσε στο χαμηλότερο της επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020
Προς την έβδομη συνεχόμενη ημερήσια πτώση της οδεύει η Βρετανική λίρα, καθώς η πολύμηνη καθοδική της πορεία συνεχίζεται
Η βρετανική στερλίνα οδεύει προς την 7η συνεχόμενη ημερήσια πτώση της, κάτι που θα επιφέρει πιο παρατεταμένο σερί απωλειών του νομίσματος από τον Μάρτιο του 2020, καθώς ολοένα περισσότερες ενδείξεις υποδηλώνουν την επιβράδυνση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, σήμερα (24/7) η βρετανική Λίρα κατέγραψε πτώση προς τα 1,28 δολάρια, απομακρυνόμενη όλο και περισσότερο από το υψηλό της των 15 μηνών (στα 1,314 δολάρια τότε) που έφτασε στις 14 Ιουλίου, κάτι που αντανακλά τους απογοητευτικούς οικονομικούς δείκτες και τις προσπάθειες να απαντηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενδεικτικά ως προς αυτό, είναι τα στοιχεία του δείκτη PMI που αποκάλυψαν μεγάλης τάξης επιβράδυνση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, φθάνοντας σε χαμηλό έξι μηνών.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών σημείωσε επίσης επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η μεταποιητική παραγωγή παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
Η επιβράδυνση τόσο στον τομέα των υπηρεσιών όσο και στον τομέα της μεταποίησης ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου θα αργήσει να επιτευχθεί, δεδομέμων των αναταράξεων που αντιμετωπίζει η βρετανική αγορά στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά στην έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Εντωμεταξύ τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Τράπεζα της Αγγλίας την περασμένη εβοδμάδα έδειξαν υποχώρηση του πληθωρισμού πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου στο 7,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης