Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Τουλάχιστον δύο οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας

Βόρεια Κορέα: Τουλάχιστον δύο οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας
Την εκτόξευση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής θάλασσας (ή θάλασσας της Ιαπωνίας) αργά τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, λίγες, μόλις, ώρες αφότου ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο έφτασε σε ναυτική βάση στο Νότο.
Την εκτόξευση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.
Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ενδέχεται να εκτοξεύτηκαν πολλαπλοί πύραυλοι, επικαλούμενα πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Τα σχετικά ρεπορτάζ έρχονται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή, καθώς ΗΠΑ και Νότια Κορεά επιδιώκουν την εδραίωση της στρατιωτικής τους παρουσίας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να αμφισβητήσουν την κινεζική κυριαρχία αλλά και να απομονώσουν έτι περαιτέρω το καθεστώς της ΠιονγκΓιανγκ.
Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν ότι διαβουλεύονται στενά με τους συμμάχους τους σχετικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τις οποίες και χαρακτήρισαν αποσταθεροποιητικές.
Ωστόσο, σε σχετική σημερινή δήλωση εκπροσώπου του, το Πεντάγωνο πρόσθεσε ότι οι εκτοξεύσεις δεν αποτελούν άμεση απειλή για το προσωπικό και το έδαφος των ΗΠΑ ή για τους συμμάχους των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης