Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Greta Thunberg δέχθηκε πρόστιμο από την Σουηδική Αστυνομία για συμμετοχή σε ακτιβισμό

Η Greta Thunberg δέχθηκε πρόστιμο από την Σουηδική Αστυνομία για συμμετοχή σε ακτιβισμό
«Είναι σωστό ότι ήμουν σε εκείνο το μέρος εκείνη την ημέρα και είναι σωστό ότι έλαβα μια εντολή που δεν άκουσα, αλλά θέλω να αρνηθώ το έγκλημα» δήλωσε η Greta Thunberg σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση εις βάρος της
Πρόστιμο επιβλήθηκε στην ακριβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg καθώς παρέβη εντολή της Σουηδικής Αστυνομίας για τη διάλυση μίας διαδήλωσης στο σουηδικό λιμάνι Malmo τον περασμένο μήνα.
Η 20χρονη Thunberg αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 2.500 σουηδικών κορώνων (240 δολάρια).
Ώρες αργότερα συμμετείχε σε άλλη μια διαμαρτυρία και προσήχθη από την αστυνομία μαζί με άλλους πέντε.
Και στις δύο περιπτώσεις, συμμετείχε σε μια ομάδα διαδηλωτών που απέκλεισαν την πρόσβαση σε φορτηγά πετρελαίου στο λιμάνι του Malmo.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απειλεί τη ζωή, την υγεία και την περιουσία», είπε στο δικαστήριο στο Malmo τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι «αμέτρητοι άνθρωποι» κινδυνεύουν.
«Είναι σωστό ότι ήμουν σε εκείνο το μέρος εκείνη την ημέρα και είναι σωστό ότι έλαβα μια εντολή που δεν άκουσα, αλλά θέλω να αρνηθώ το έγκλημα», είπε.
Η συγκέντρωση τον Ιούνιο, που οργανώθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα ακτιβιστών Ta tillbaka framtiden (Κατακτάμε το μέλλον), προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο και την έξοδο πλοίων στο λιμάνι του Malmo ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
«Αν το δικαστήριο επιλέξει να δει την ενέργειά μας ως έγκλημα, μπορεί να το κάνει, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε και η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων στέκεται εμπόδιο σε αυτό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP η εκπρόσωπος της ομάδας Irma Kjellstrom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης