Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ για την τύχη του Αμερικανού στρατιώτη που πέρασε στη χώρα

Βόρεια Κορέα: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ για την τύχη του Αμερικανού στρατιώτη που πέρασε στη χώρα
Διεθνή ειδησεογραφικά μέσα που επικαλούνται αξιωματούχους του ΟΗΕ κάνουν λόγο για ανοιχτή γραμμή μεταξύ της ΠιονγκΓιανγκ και του ΟΗΕ σχετικά με την τύχη του φυγόδικου στρατιώτη Travis King
Η Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για τον Αμερικανό στρατιώτη που διέφυγε στη χώρα και πέρασε ένα από τα πιο στρατιωτικοποιημένα σύνορα στον κόσμο, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται ο Guardian.
Ωστόσο, ο εν λόγω Βρετανός αντιστράτηγος που χρηματίζει στην ηγεσία της διοίκησης του ΟΗΕ δεν διευκρίνισε ακριβώς πότε ξεκίνησαν οι συνομιλίες για τον Travis King, αν ήταν εποικοδομητικές ή τι είδους διαπραγματεύσεις έγιναν.
Ο αντιστράτηγος, Andrew Harrison, επίσης δεν αναφέρθηκε σε καμία γνωστή λεπτομέρεια για την κατάσταση της υγείας του King.
«Κανείς από εμάς δεν ξέρει πού θα καταλήξει αυτό – στη ζωή είμαι αισιόδοξος και παραμένω αισιόδοξος», είπε ο Harrison στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ. «Αλλά… θα το αφήσω έτσι».
Ο Harrison πρόσθεσε ότι οι επικοινωνίες μεταξύ της Διοίκησης του ΟΗΕ και της Βόρειας Κορέας σχετικά με τον King ξεκίνησαν μέσω μηχανισμών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της ανακωχής του 1953 που σταμάτησε τις μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας.
Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά το Associated Press ανέφερε ότι ο αντιστράτηγος μπορεί να αναφερόταν σε μια τηλεφωνική γραμμή μεταξύ της Διοίκησης του ΟΗΕ και του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας στο Πανμουντζόμ, το συνοριακό χωριό εκεχειρίας από το οποίο πέρασε ο Κινγκ στις 18 Ιουλίου.
Οι σχετικές πληροφορίες για την έναρξη διαλόγου με επίκεντρο τη μοίρα του King ήρθαν περίπου τέσσερις ημέρες αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειές της να ξεκινήσει συνομιλίες.
Υπενθυμίζεται ότι o Travis King διέφυγε στη Βόρεια Κορέα, καθώς αντιμετώπιζε ποινές φυλακισης στην Νότιο Κορέα λόγω βανδαλισμών, αλλά και ποινές από την Αμερικανικό Στρατό με την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
Ο King, 23 ετών, είναι ο πρώτος γνωστός Αμερικανός που κρατείται στη Βόρεια Κορέα εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης