Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ακόμα και ισχυρές δυτικές οικονομίες μετατρέπονται σε υποταγμένες νεο-αποικίες

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ακόμα και ισχυρές δυτικές οικονομίες μετατρέπονται σε υποταγμένες νεο-αποικίες
«Δεν είναι απλά εξαρτημένες, αλλά εντελώς υποταγμένες στη βούληση της μητρόπολής τους» δήλωσε η Maria Zakharova αναφερόμενη στις εξαρτήσεις των κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τις ΗΠΑ
Ακόμη και οικονομικά ισχυρές και ανεπτυγμένες δυτικές χώρες έχουν μετατραπεί σε αποικίες, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Οι δυτικές χώρες, ακόμη και οι ισχυρές και ανεπτυγμένες οικονομίες, έχουν γίνει αποικίες», σημείωσε η ρωσίδα διπλωμάτισσα, μιλώντας σε ένα ρωσο-αφρικανικό φόρουμ γυναικών.
«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη γίνει νεοαποικίες. Είναι οικονομικά ισχυρά, έχουν όμως μακρά ιστορία δημοκρατικής ανάπτυξης και πολλοί έχουν γεννήσει δημοκρατικές ελευθερίες στο παρελθόν. Ωστόσο, σήμερα δεν είναι απλά εξαρτημένες, αλλά εντελώς υποταγμένες στη βούληση της μητρόπολής τους -δηλαδή τον Αγγλοσαξονικό κόσμο- με όρους οικονομικούς, πολιτικούς και ηθικούς. Παρόλα αυτά ο πλανήτης δεν μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο μονομάτι και να επαναλάβει τα ίδια λάθη», πρόσθεσε.
"Δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας· παλεύουμε για το μέλλον του κόσμου, αποφασίζοντας εάν θα είναι ένας ελεύθερος κόσμος ή θα επιστρέψουμε στο αποικιακό παρελθόν", σημείωσε η Ζαχάροβα.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργέιου Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ρωσία και η Αφρική δεν ήταν έτοιμες να θυσιάσουν την ελευθερία για υλικά οφέλη όπως έκαναν ορισμένες δυτικές χώρες. "Αν και εκτιμούμε την υλική ευημερία, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα. Η ευημερία στρέφεται εναντίον των ανθρώπων όταν δεν υπάρχει εσωτερική ελευθερία, ελεύθερη βούληση και κατανόηση του τι είναι καλό και τι κακό", τόνισε η Ζαχάροβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης