Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παράγει κάθε μήνα περισσότερα πυρομαχικά από όσα κατασκεύασε όλο το 2022

Ρωσία: Παράγει κάθε μήνα περισσότερα πυρομαχικά από όσα κατασκεύασε όλο το 2022
«Σε ό,τι αφορά τα πυρομαχικά, φτάνουμε πλέον στο επίπεδο όπου οι μηνιαίες παραδόσεις ξεπερνούν το σύνολο των παραγγελιών της περασμένης χρονιάς» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης, αρμόδιος για αμυντικά θέματα, Ντένις Μαντούροφ
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κάθε μήνα παράγει περισσότερα πυρομαχικά απ’ όσα κατασκεύασε εντός του 2022 ενώ επιτάχυνε επίσης την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στον 17ο μήνα του.
«Από την αρχή του έτους έχουν παραχθεί πολλά είδη όπλων και ειδικού εξοπλισμού σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της περασμένης χρονιά», είπε ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης, αρμόδιος για αμυντικά θέματα, Ντένις Μαντούροφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία. «Σε ό,τι αφορά τα πυρομαχικά, φτάνουμε πλέον στο επίπεδο όπου οι μηνιαίες παραδόσεις ξεπερνούν το σύνολο των παραγγελιών της περασμένης χρονιάς», πρόσθεσε ο Μαντούροφ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και υπουργός Βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τον Μαντούροφ, οι ρωσικές εταιρείες του αμυντικού τομέα, εκτός λίγων εξαιρέσεων, καταφέρνουν να κατασκευάζουν τις απαιτούμενες ποσότητες.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το γεγονός ότι Ρώσοι και Ουκρανοί συγκρούονται κυρίως με το πυροβολικό τους, οδηγεί σε σημαντική κατανάλωση πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού και από τις δύο πλευρές. Η Ρωσία κινητοποίησε την αμυντική βιομηχανία της, ενώ η Ουκρανία λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση. Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί καθημερινά «5.000-10.000 οβίδες» μεγάλου διαμετρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης