Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Άνοιγμα στην Ινδία με κατασκευή νέου εργοστασίου

Tesla: Άνοιγμα στην Ινδία με κατασκευή νέου εργοστασίου
Η Tesla έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους (EV) για την τοπική αγορά καθώς και για εξαγωγές
Εκπρόσωποι της Tesla πρόκειται να συναντήσουν τον υπουργό Εμπορίου της Ινδίας αυτόν τον μήνα για να συζητήσουν τα σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου για την παραγωγή αυτού που η εταιρεία περιέγραψε ως ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο 24.000 δολαρίων, δήλωσε στο Reuters άτομο με άμεση γνώση των σχετικών συνομιλιών.
Η Tesla έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους (EV) για την τοπική αγορά καθώς και για εξαγωγές, δήλωσε η εν λόγω πηγή, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα ήταν για το νέο όχημα.
Οι συζητήσεις έφεραν την ανατροπή στα πλάνα της Tesla, αφού οι προσπάθειες πέρυσι για μείωση των φόρων εισαγωγών στα EV που αποστέλλονται στην Ινδία απαντήθηκαν από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους με το αίτημα προς την εταιρεία για την παραγωγή αυτοκινήτων σε τοπικό επίπεδο - κάτι που δεν προχώρησε τότε.
Η συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου θα ήταν οι συζητήσεις στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ της Tesla και της ινδικής κυβέρνησης από τον Ιούνιο, όταν ο Έλον Μασκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και είπε ότι σκόπευε να κάνει μια σημαντική επένδυση στη χώρα.
Οι εκπρόσωποι του EV Tesla των 2 εκατομμυρίων ρουπιών (24.000 $) λέγεται ότι περιέγραψαν σε συζητήσεις σχετικά με ένα πιθανό εργοστάσιο στην Ινδία θα ήταν 25% φθηνότερο από την τρέχουσα χαμηλότερη τιμή προσφοράς του, το sedan Model 3 που πωλείται για λίγο πάνω από 32.200 $ στην Κίνα.
Η τιμή στόχος των 24.000 δολαρίων για το νέο όχημα Tesla αναφέρθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από την εφημερίδα The Times of India.
Η Tesla δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος λιγότερο από το 2% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων στην Ινδία, που τώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Το Reuters ανέφερε τον Μάιο ότι στελέχη της Tesla επισκέφθηκαν την Ινδία και είχαν συνομιλίες με αξιωματούχους για τη δημιουργία μιας κατασκευαστικής βάσης για αυτοκίνητα και μπαταρίες στην Ινδία.
Οι συζητήσεις με αξιωματούχους της ινδικής κυβέρνησης στο Νέο Δελχί έχουν προγραμματιστεί να επαναληφθούν αυτόν τον μήνα, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις παραμένουν ιδιωτικές.
Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι της Tesla πρόκειται να συναντήσουν τον Ινδό υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal και οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν γύρω από τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού EV και το αίτημα για την παραχώρηση χώρου για ένα εργοστάσιο.
Η Tesla έχει κάνει επιθετικές εκπτώσεις στα υπάρχοντα μοντέλα της από την αρχή του έτους, ενώ ο Μασκ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία της θα εξαρτηθεί από την απότομη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Tesla είπε ότι η πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς της θα μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 50% και ότι πολλά μοντέλα - συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοματοποιημένου "ρομποταξί" - θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από αυτήν, χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά τα μελλοντικά μοντέλα ή την τιμολόγησή τους.
Ένα εργοστάσιο της Tesla υπό κατασκευή στο Μεξικό θα παράγει οχήματα σε αυτήν την πλατφόρμα χαμηλού κόστους και μεγάλου όγκου, την οποία η εταιρεία είπε ότι θα μεταφέρει και σε άλλα εργοστάσια.
Η Tesla παράγει επί του παρόντος EVs στην Καλιφόρνια και στο Τέξας.
Εκτός Βόρειας Αμερικής, έχει εργοστάσια στο Βερολίνο και τη Σαγκάη.
Το εργοστάσιο της Σαγκάης είναι το μεγαλύτερο της Tesla, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% της παγκόσμιας χωρητικότητας της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τα σχέδια για προσθήκη επιπλέον χωρητικότητας εκεί απαιτούν ακόμη έγκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης