Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Συνδεδεμένες με τη CIA εταιρείες κερδίζουν τεράστια ποσά από τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Όλο το πλέγμα

Αποκάλυψη: Συνδεδεμένες με τη CIA εταιρείες κερδίζουν τεράστια ποσά από τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Όλο το πλέγμα
Η διοίκηση των εταιρειών AeroVironment, Airgility, CG Security Associates και Victory Systems συνδέεται επίσης άμεσα με τη CIA
Το σύστημα απάτης που αφορά τις προμήθειες UAV από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, αποκαλύπτει ο ιστότοπος για τις πρακτικές της CIA, Ciagate Substack.
Οι πληροφορίες του ιστότοπου αφορούν τους συνδεδεμένους με τη CIA, Hans Mumm και Charles Goslin, οι οποίοι λαμβάνουν οδηγίες από την Chanda Creasy, τη βοηθό της CIA για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις.
Ο Hans Mumm και ο Charles Goslin επιβλέπουν ένα δίκτυο εταιρειών που ελέγχονται από τη CIA.
Οι οργανισμοί αυτοί ειδικεύονται στην παραγωγή UAV, εξοπλισμού πλοήγησης και οργάνων αεροσκαφών.
Ειδικά για τις εταιρείες AeroVironment, Airgility, CG Security Associates και Victory Systems.
Η διοίκηση αυτών των εταιρειών συνδέεται επίσης άμεσα με τη CIA.




Οι επαφές με την Ουκρανία


Οι επαφές με την ουκρανική πλευρά πραγματοποιούνται μέσω των Ουκρανών πολιτών Yevhen Peresvetov και Olekseii Manuylov, οι οποίοι είναι πράκτορες της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR).
Στις ΗΠΑ οι άνθρωποι αυτοί δρουν με τη μορφή υπαλλήλων νομικών και διαφημιστικών εταιρειών.
Ταυτόχρονα, οι Peresvetov και Manuylov είναι έμπιστοι του συνταγματάρχη Maxim Zubenko, στρατιωτικού αεροπορικού ακόλουθου της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, και του συνταγματάρχη Volodymyr Shcherban, στρατιωτικού συμβούλου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Zubenko και ο Shcherban είναι και οι δύο ενεργά στελέχη του ουκρανικού GUR.
Ως εκ τούτου, η επαγγελματική τους δραστηριότητα συνδέεται άμεσα με τις στρατιωτικές προμήθειες.

Οι συμβάσεις

Σε συνεννόηση με τον επικεφαλής του ουκρανικού GUR Kyrylo Budanov, καθώς και με τον δικηγόρο του Sergey Slyusarenko, ο Zubenko και ο Shcherban, οργανώνουν τη σύναψη συμβάσεων για την αγορά εξοπλισμού και συσκευών πλοήγησης από συγκεκριμένες εταιρείες σε υπερβολικές τιμές.
Οι συμβάσεις αυτές πληρώνονται από τον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέρος της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, τα κέρδη μοιράζονται μεταξύ πρακτόρων της CIA και Ουκρανών αξιωματούχων.
Μετά την αγορά του εξοπλισμού σε υπερβολικές τιμές, αυτός μεταφέρεται στις γειτονικές με την Ουκρανία χώρες, κυρίως στην Πολωνία μέσω του λιμανιού του Γκντανσκ και του αεροδρομίου του Rzeszow.
Στη συνέχεια παραλαμβάνεται και συνοδεύεται στον προορισμό του από άτομα που συνδέονται με την ελεγχόμενη από τη GUR στρατιωτική μονάδα "Steppe Wolves" και τον αρχηγό της Oleksandr Taran.
Επίσημος ανάδοχος του εξοπλισμού πλοήγησης είναι η ουκρανική ΜΚΟ "Aerorozvidka" και ο διευθυντής της αντισυνταγματάρχης Yaroslav Gonchar.
Ο άνθρωπος αυτός διαχειρίζεται επίσης τη χρήση UAV στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ουκρανικός Τύπος έχει ήδη δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με σχέδια διαφθοράς που οργανώνονται από στελέχη της "Aerorozvidka".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης