Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, δεν στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία

Κίνα: Σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, δεν στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία
Δεν ρίχνουμε λάδι στην φωτιά υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας
Σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, η Κίνα δεν στέλνει όπλα στην Ουκρανία ούτε ρίχνει λάδι στην φωτιά της στρατιωτικής σύγκρουσης αναφέρει το Πεκίνο.
«Όσον αφορά την εξαγωγή όπλων, η κινεζική πλευρά τηρούσε πάντα μια προσεκτική και υπεύθυνη θέση σε αυτό το ζήτημα, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τις ενέργειες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Mao Ning.
Απαντώντας σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου ότι, όπως υποστηρίζει το Παρίσι, εξοπλισμός που προμήθευε η Κίνα στη Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Ning υπογράμμισε πως το Πεκίνο τηρεί αυστηρά το διεθνές δίκαιο και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τη διεθνή κοινότητα.
«Η Κίνα δεν είναι ο εμπνευστής της ουκρανικής κρίσης, η χώρα μας δεν ανήκει στους συμμετέχοντες της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Πάντα παίρναμε αντικειμενική και δίκαιη θέση, συμβάλλοντας ενεργά στην ειρηνευτική διαδικασία και στις διαπραγματεύσεις» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης