Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2% - Στην Ισπανία μετεκλογική πτώση 1,3% για τον IBEX 35

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2% - Στην Ισπανία μετεκλογική πτώση 1,3% για τον IBEX 35
Στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 υποαποδίδει με πτώση άνω του 1%
Σχετικά Άρθρα
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των αποφάσεων Fed και ΕΚΤ την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα.
Στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 υποαποδίδει με πτώση άνω του 1% με φόντο την πολιτική αβεβαιότητα που προέκυψε από το αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 16.126 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,3% στις 7.641 μονάδες.
Στις 7.391 μονάδες με πτώση 0,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,5% στις 28.715  μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 1,4% στις 9.436 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.942 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 28 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Αυγούστου να καταγράφει οριακές μεταβολές.
Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 0,7% στα 80,37 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -0,7% στα 76,53 δολ. το βαρέλι.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απογοήτευσαν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας, με τον δείκτη PMI να συρρικνώνεται περαιτέρω, ενώ ο σύνθετος δείκτης σημείωσε απρόσμενη πτώση κάτω από τις 50 μονάδες.
Οι οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης εμφανίζονται όλο και πιο δυσοίωνες, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις του δείκτη PMI για τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών απογοητεύουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να έχουμε περαιτέρω συρρίκνωση.
Ο δείκτης PMI στη μεταποίηση υποχώρησε στο 42,7 τον Ιούλιο από 43,4, σε χαμηλό 38 μηνών και κάτω από τις προσδοκίες για 43,5.\
Ταυτόχρονα, ο PMI Υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό 6 μηνών στο 51,1, κάτω από το προβλεπόμενο 51,5, και από 52,0.
Ο σύνθετος δείκτης PMI, που αντανακλά και τους δύο τομείς, υποχώρησε σε χαμηλό 8 μηνών στο 48,9, από 49,9.

Πολιτική αβεβαιότητα στην Ισπανία

Σε πολιτική αβεβαιότητα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η Ισπανία, καθώς η Δεξιά και η Αριστερά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια σαφή πορεία προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, παρόλο που το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο.
Το αδιέξοδο αφήνει την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ σε αδιέξοδο και ανοίγει την πόρτα σε εβδομάδες ή μήνες "βρώμικων" διαπραγματεύσεων σχετικά με τις συμμαχίες ψήφου - ή σε επαναληπτικές εκλογές, όπως συνέβη το 2015-16 και το 2019.
Αψηφώντας τις πιθανότητες, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Pedro Sánchez προέβαλε αρκετή αντίσταση για να αποτρέψει το PP του Alberto Núñez Feijóo από το να εξασφαλίσει μια συντηρητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε συμμαχία με το ακροδεξιό κόμμα Vox.
Αν και το κόμμα του Sánchez τα πήγε καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις και κέρδισε δύο έδρες περισσότερες από ό,τι το 2019, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται για να αναλάβει την εξουσία, ακόμη και με την υποστήριξη των υφιστάμενων συμμάχων του.

Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Η περίοδος των τριμηνιαίων κερδών βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και η μεγάλη προσοχή θα επικεντρωθεί στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, με τις εταιρείες Microsoft και Alphabet  να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους την Τρίτη.
Στην Ευρώπη, η μετοχή της Philips σημείωσε πτώση άνω του 6%, αφού η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας εξέφρασε τη Δευτέρα ανησυχία για την προσπάθεια της Κίνας να καταστεί αυτάρκης σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την υγεία, παρόλο που αύξησε ελαφρώς τους στόχους της για το σύνολο του έτους, μετά τη δημοσίευση μεγαλύτερου από το αναμενόμενο άλματος στα βασικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου.
Η μετοχή της Ryanair σημείωσε πτώση 3,6%, αφού η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών δημοσίευσε τριμηνιαία κέρδη πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, αλλά μείωσε την πρόβλεψή της για την αύξηση των επιβατών για το 2023 λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση της Boeing.
Σε μια πιο αισιόδοξη νότα, η μετοχή της Adidas σημείωσε άνοδο 1,3%, αφού οι Financial Times ανέφεραν ότι ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών έχει λάβει παραγγελίες αξίας περίπου 565 εκατ. δολαρίων για την πρώτη παρτίδα online πωλήσεων του αποθέματος των απούλητων παπουτσιών Yeezy.
Η μετοχή της Vodafone σημείωσε άνοδο 3,7%, αφού ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε επιτάχυνση της ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης