Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί σε 12 με 15 μήνες...

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί σε 12 με 15 μήνες...
άν η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα, τότε η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα αρχίσει να διαλύεται σε ένα χρόνο
Εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα, τότε η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα αρχίσει να διαλύεται σε ένα χρόνο, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του προσωπικού του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Colin Powell, συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson.
«Δεν νομίζω ότι θα πάρει πολύ χρόνο, ίσως 12-15 μήνες, θα δούμε ότι το ΝΑΤΟ αρχίζει να διαλύεται», είπε.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να προκύψει εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχιστεί και οι ΗΠΑ δεν λάβουν μέτρα για την επίλυσή της στο εγγύς μέλλον.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του πληθυσμού των δυτικών χωρών με την τρέχουσα πολιτική έναντι της Ουκρανίας
Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του Biden ότι η συμμαχία θα καταστεί πιο ενωμένη χάρη στην κοινή υποστήριξη στην Ουκρανία, ο αμερικανός αξιωματικός είναι βέβαιος ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία θα οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα.
Ο Wilkerson πιστεύει ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα αντικατασταθούν από νέες ηγεσίες, ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης αλλάζει και αυτό θα συμβάλει στην κατάρρευση του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης