Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Ο Trump «παραδίδει μαθήματα» πως πρέπει να δουλεύει ένας υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Associated Press: Ο Trump «παραδίδει μαθήματα» πως πρέπει να δουλεύει ένας υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ειδικοί των εκλογών λένε ότι φαίνεται πως λίγες άλλες εκστρατείες ήταν σε θέση να συγκριθούν με την πολυετή δουλειά του Trump
Αφήστε στην άκρη τις δημοσκοπήσεις, τους αριθμούς συγκέντρωσης χρημάτων ή την αναγνωρισιμότητα του ονόματος του Donald Trump ως μετρήσεις της πρώιμης κυριαρχίας του στον προεδρικό διαγωνισμό των Ρεπουμπλικανών.
Έχει αυτό που θα μπορούσε να αποδειχθεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα στην κούρσα: ένα προβάδισμα για την κατάκτηση των αντιπροσώπων που απαιτούνται για την κατάκτηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ενώ ο αριθμός των αντιπροσώπων δεν θα αρχίσει να διαμορφώνεται μέχρι την έναρξη της ψηφοφορίας τον ερχόμενο Ιανουάριο, το προβάδισμα του Trump στην κούρσα για να κερδίσει τις ψήφους τους έχει ήδη διαμορφωθεί εδώ και χρόνια.
Πολλά πολιτειακά Ρεπουμπλικανικά κόμματα έκαναν αλλαγές στους κανόνες τους ενόψει των εκλογών του 2020, προσθέτοντας περισσότερους γύρους ανάδειξης και απαιτώντας από τους υποψηφίους να κερδίσουν υψηλότερα ποσοστά των ψήφων για να διεκδικήσουν τη θέση των αντιπροσώπων.
Όλες αυτές οι αλλαγές ωφελούν έναν επικρατέστερο υποψήφιο, μια θέση την οποία ο Trump κράτησε παρά τον αυξανόμενο νομικό κίνδυνο, την ευθύνη για την κακή επίδοση του κόμματός του στις εκλογές του 2022 και τα ταραχώδη χρόνια της προεδρίας του.

Οι συζητήσεις με τους αντιπροσώπους

Καθώς ο Trump κάνει άλλη μια προσπάθεια για τον Λευκό Οίκο, έχει επικεντρωθεί στη διαφαινόμενη μάχη για τους αντιπροσώπους, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press.
Συζητά τακτικά με τους προέδρους των πολιτειακών κομμάτων, σε πολλές από τις κούρσες για την ηγεσία των οποίων ενεπλάκη, και έχει φιλοξενήσει αντιπροσωπείες από τα Ρεπουμπλικανικά κόμματα της Νεβάδα, της Λουιζιάνα και της Πενσιλβάνια στα σπίτια του στη Φλόριντα και το Νιου Τζέρσεϊ.
Οι κινήσεις αυτές είναι ένα σημάδι του τρόπου με τον οποίο η ομάδα του Trump επικεντρώνεται στις κρίσιμες, αν και λιγότερο γοητευτικές, πτυχές της κατάκτησης του υποψηφίου του GOP.
Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή σε σχέση με την πρώτη του υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2016, όταν η ομάδα του από σχετικά αρχάριους συμβούλους δεν ήταν εξοικειωμένη με τις λεπτομέρειες της κούρσας των αντιπροσώπων και μερικές φορές βρέθηκε να ξεπερνά τους καλύτερα προετοιμασμένους αντιπάλους, ιδίως τον γερουσιαστή του Τέξας Ted Cruz.
Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτή τη φορά, καθώς οι ειδικοί των εκλογών λένε ότι φαίνεται πως λίγες άλλες εκστρατείες ήταν σε θέση να συγκριθούν με την πολυετή δουλειά του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης