Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καιρίδης (Υπ. Μετανάστευσης): Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία Meloni για την ολιστική προσέγγιση στο μεταναστευτικό

Καιρίδης (Υπ. Μετανάστευσης): Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία Meloni για την ολιστική προσέγγιση στο μεταναστευτικό
Χώρες από το νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και διεθνείς οργανισμοί συναντήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας και όχι, όπως συχνά συμβαίνει, αντιπαράθεσης
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης εκπροσώπησε την χώρα μας στην διεθνή διάσκεψη για την ανάπτυξη και την μετανάστευση που οργανώθηκε στις 23/7 στην Ρώμη.
Μετά το πέρας των εργασιών, ο κύριος Καιρίδης δήλωσε:
«Εκπροσώπησα τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως γνωρίζετε δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω των πυρκαγιών στη χώρα μας, σε μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Ιταλίδας πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με μια ολιστική προσέγγιση σε τρεις άξονες:
Ο πρώτος είναι η ανάπτυξη και σταθερότητα στις χώρες προέλευσης ώστε να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους.
Ο δεύτερος άξονας είναι η καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών. Ήταν κοινή η διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ότι οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις είναι υπεύθυνες για τις τραγωδίες στη Μεσόγειο, την εκμετάλλευση αθώων, ανυποψίαστων και απελπισμένων ανθρώπων. Τους υπόσχονται τον ευρωπαϊκό παράδεισο και τους οδηγούν στο θάνατο.
Ο δε τρίτος άξονας αποτελείται από πολιτικές με κανόνες και ελέγχους για νόμιμη μετανάστευση ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της αγοράς εργασίας κάθε χώρας.
Η Ελλάδα και η Ιταλία αντιμετωπίζουμε παρόμοιες προκλήσεις και είναι φυσικό να συνεργαζόμαστε για την προώθηση ολιστικών λύσεων.
Όπως ανέφερα και στην παρέμβαση μου, η επιτυχία της σημερινής διάσκεψης ήταν η διοργάνωσή της. Χώρες από το νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και διεθνείς οργανισμοί συναντήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας και όχι, όπως συχνά συμβαίνει, αντιπαράθεσης.
Η διάσκεψη αυτή έδωσε την σωστή εστίαση, αυτό που προέκυψε είναι ότι μη αξιόπλοα σκάφη αναχωρούν από τις ακτές και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές αμέτρητων αθώων ανθρώπων. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι πρέπει να πάμε στην πηγή, στην ρίζα του προβλήματος, με συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και αναχώρησης των μεταναστών, ώστε να αποτραπεί η εμπορία ανθρώπων και η αναχώρηση μη αξιόπλοων σκαφών από τις βορειοαφρικανικές ακτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης