Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τo 70% των startups ετοιμάζει «έξοδο» από τη χώρα λόγω της δικαστικής μεταρρύθμισης Netanyahu

Ισραήλ: Τo 70% των startups ετοιμάζει «έξοδο» από τη χώρα λόγω της δικαστικής μεταρρύθμισης Netanyahu
Ο τεχνολογικός τομέας είναι μείζων μοχλός ανάπτυξης για Ισραήλ, καθώς αντιπροσωπεύει το 15% του ΑΕΠ, το 10% των θέσεων εργασίας, περισσότερο από το 50% των εξαγωγών και το 25% των φορολογητέων εισοδημάτων
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν το 70% των ισραηλινών startups έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για μετεγκατάσταση τμημάτων της επιχείρησής τους εκτός Ισραήλ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από ισραηλινό μη κερδοσκοπικό οργανισμό σχετικά με την προγραμματισμένη δικαστική μεταρρύθμιση.
Η έρευνα του Start-Up Nation Central επιχείρησε να καταγράψει τον οικονομικό αντίκτυπο του σχεδίου του δεξιού συνασπισμού του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu που περιορίζει τις αρμοδιότητες του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απορρίπτει νομοσχέδια.
Εδώ και μήνες εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια Netanyahu που απειλούν την ισραηλινή δημοκρατία, αφαιρώντας κάθε έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.
Οι ισραηλινές startups ανέφεραν επίσης τη δικαστική μεταρρύθμιση ως αιτία για τη μείωση κατά 70% της συγκέντρωσης κεφαλαίων τεχνολογίας στη Ισραήλ το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ο τεχνολογικός τομέας του Ισραήλ είναι σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει το 15% του ΑΕΠ, το 10% των θέσεων εργασίας, περισσότερο από το 50% των εξαγωγών και το 25% των φορολογητέων εισοδημάτων.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες που εκπροσωπούν 521 ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 68% των ισραηλινών startup εταιρειών «έχουν αρχίσει να λαμβάνουν νομικά και οικονομικά μέτρα, όπως μεταφορά των ταμειακών τους αποθεματικών, αλλαγή έδρας του τμήματος ανθρώπινων πόρων, μεταφορές κεντρικών γραφείων εκτός Ισραήλ, μετεγκατάσταση εργαζομένων και απολύσεις».
Επιπλέον, το 22% των εταιρειών δήλωσε ότι διαφοροποιήσει τμήμα των μετρητών εκτός Ισραήλ και το 37% των επενδυτών ειπε  ότι οι εταιρείες  έχουν αποσύρει μέρος των ταμειακών τους αποθεμάτων και τα έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό.
«Σε ότι αφορά τις τάσεις που έχουν να κάνουν με την εγγραφή μιας εταιρείας στο εξωτερικό ή την έναρξη νέων startups εκτός Ισραήλ, θα είναι πια δύσκολο να αντιστραφούν», δήλωσε ο CEO του Start-Up Nation Central, Avi Hasson.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε την Κυριακή 23/7, τη μέρα που αρχίζει στι ισραηλινό Κοινοβούλιο η συζήτηση επί του επίμαχου νομοσχεδίου για τη δικαστική εμταρρύθμιση το οποίο κατά τον προγραμματισμό Netanyahu αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα 24/7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης