Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ρεκόρ στην καταστροφή Leopard και καταχθόνιο σχέδιο από ΝΑΤΟ για Ουκρανία ενώ οι «ξένοι μισθοφόροι σκοτώνονται από…βλακεία»

Ρωσικό ρεκόρ στην καταστροφή Leopard και καταχθόνιο σχέδιο από ΝΑΤΟ για Ουκρανία ενώ οι «ξένοι μισθοφόροι σκοτώνονται από…βλακεία»
Καυστικό σχόλιο του Ρώσου προέδρου για τους μισθοφόρους που σκοτώνονται άδικα στην Ουκρανία - Οι ευθύνες των δυτικών κυβερνήσεων
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικές ειδήσεις είχε η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον Λευκορώσο ομόλογό του Alexander Lukashenko στην Αγία Πετρούπολη την Κυριακή (23/7/2023).
Έγινε γνωστό, πως έχει καταστραφεί σημαντικός αριθμός δυτικού εξοπλισμού με τον Putin να κάνει λόγο για αριθμό - ρεκόρ ειδικά στα Leopard
ενώ ο ίδιος έψεξε τις δυτικές κυβερνήσεις που στέλνουν μισθοφόρους στην Ουκρανία και αυτοί σκοτώνονται βλακωδώς.
Επίσης φαίνεται, πως το σχέδιο του ΝΑΤΟ για ένταξη της Ουκρανίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απόσπαση του δυτικού τμήματος της χώρας και η προσάρτησή του στην Πολωνία.  
Όπως είπε ο Putin, τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν αριθμό ρεκόρ ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Τόσο μεγάλος αριθμός εξοπλισμού δεν καταστράφηκε ποτέ» σημείωσε.
Έτσι απάντησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους στα λόγια του Lukashneko, ο οποίος είπε ότι, σύμφωνα με τη λευκορωσική πλευρά, τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν περισσότερα από 15 Leopards και πάνω από 20 Bradley σε μία μάχη.
«Πρόκειται για μονάδες πλήρως εξοπλισμένες με ξένο εξοπλισμό», ανταπάντησε ο Putin.

Οι ξένοι μισθοφόροι σκοτώνονται από βλακεία

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι απώλειες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την έναρξη της αντεπίθεσης έχει ήδη ξεπεράσει τους 26.000 ανθρώπους.
Τόνισε επίσης τις σημαντικές απώλειες μεταξύ ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος απέδωσε τις απώλειες των ξένων μαχητών σε …βλακεία.
«Οι ξένοι μαχητές πεθαίνουν εξαιτίας της βλακείας τους.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες των χωρών των οποίων οι κυβερνήσεις στέλνουν ανθρώπους στην εμπόλεμη ζώνη, θα πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ουκρανία.
Και θα το κάνουμε γνωστό αυτό, ώστε να αξιολογήσουν τις ενέργειες των κυβερνώντων τους» είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη Δυτική Ουκρανία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko αποκάλυψε ότι η πρόταση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα σχέδιο για την προσάρτηση του δυτικού τμήματος της χώρας στην Πολωνία.
«Αυτό είναι ένα προπέτασμα καπνού (σ.σ. ένταξη Ουκρανίας).
Πρόκειται για σχέδιο απόσπασης της Δυτικής Ουκρανίας και προσάρτησής της στην Πολωνία.
Αυτή θα είναι η ανταμοιβή για την ενεργό συμμετοχή των Πολωνών σε αυτή την επιχείρηση κατά των ρωσικών στρατευμάτων», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο αυτό υποστηρίζεται από τις αρχές των ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι η διάλυση της Ουκρανίας και η απόσπαση του δυτικού τμήματός της είναι απαράδεκτη για τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.
Συνεχίζοντας, ο Λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε πως εάν οι κάτοικοι της Δυτικής Ουκρανίας αντιταχθούν σε αυτό το σχέδιο (σ.σ. προσάρτηση στην Πολωνία) θα λάβουν κάθε βοήθεια.
«Αν είναι έτσι θα τους στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο» τόνισε.
Ο Lukashenko ζήτησε από τον Putin να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, εκφράζοντας την επιθυμία η Μόσχα να στηρίξει το Μινσκ σε μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων.

Η ουκρανική αντεπίθεση

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemivsk και, πρώτα από όλα στη Zaporizhia ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Το Κίεβο ανέπτυξε ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των πολυδιαφημισμένων τανκ Leopard.
Όπως δήλωσε ο Putin, οι Ουκρανοί δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα θετικό αποτέλεσμα και οι δυτικοί πάτρονές τους είναι «φανερά απογοητευμένοι» με την πορεία της αντεπίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το Κίεβο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν το βοηθά «ούτε οι κολοσσιαίοι πόροι που αντλήθηκαν, ούτε η προμήθεια όπλων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραύλων, ούτε η αποστολή χιλιάδων μισθοφόρων και συμβούλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης