Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Orban λέει το αυτονόητο: Οι δυτικές εταιρείες δεν φεύγουν από τη Ρωσία, είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία – Η ΕΕ υποφέρει

O Orban λέει το αυτονόητο: Οι δυτικές εταιρείες δεν φεύγουν από τη Ρωσία, είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία – Η ΕΕ υποφέρει
Οι δυτικές εταιρείες δεν είναι πρόθυμες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Με τον ρεαλισμό και τον ορθολογισμό που τον διακρίνει, ο Ούγγρος πρωθυπουργός υπερτονίζει το αυτονόητο.
Η Ρωσία είναι πολύ σημαντική για την παγκόσμια οικονομία και οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς, το γνωρίζουν αυτό.
Οι δυτικές εταιρείες δεν είναι πρόθυμες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις, καθώς κατανοούν ότι Ρωσία θα παραμείνει σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη ρουμανική πόλη Baile Tusnad στην Τρανσυλβανία.

Μόνο το 8,5% των εταιρειών εγκατέλειψε τη Ρωσία


Ο Orban τόνισε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το 88% των φαρμακευτικών εταιρειών, το 79% των μεταλλευτικών, το 70% της ενεργειακών και το 77% των άλλων ευρωπαϊκών βιομηχανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία στις αρχές του 2022 εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα.
«Από τις 1.400 μεγάλες δυτικές εταιρείες, μόνο το 8,5% έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία», δήλωσε ο Orban η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από το ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι M1.

Οι κυρώσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, οι ξένες εταιρείες συνέδραμαν με 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον ρωσικό προϋπολογισμό το 2022.
Ο Orban υπογράμμισε είπε ότι γίνεται προσπάθεια «αποσύνδεσης της Ρωσίας» από την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω κυρώσεων, προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση στη Μόσχα.
Ωστόσο, είναι πεπεισμένος πως αυτό δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η οικονομία της Ρωσίας είναι συνυφασμένη με τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, όπως αναφέρει το Tass.
«Κάποιος άλλος αγοράζει ρωσικές πρώτες ύλες, ενώ εμείς υποφέρουμε από πολεμικό πληθωρισμό και χάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας», σημείωσε.
Ο Orban επεσήμανε ότι πριν επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήρωναν ετησίως περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ το 2023 κατέβαλαν 653 δισεκατομμύρια.
Η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο όσο οι προμήθειες ενέργειας είναι διπλάσιες από ό,τι ήταν παλιά, πιστεύει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης