Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η Δύση προβλέπει δράμα, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν την τελική μεγάλη αντεπίθεση, η Ρωσία θα χτυπήσει Kharkiv - Καταστροφή Ουκρανών στην Οδησσό

Ενώ η Δύση προβλέπει δράμα, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν την τελική μεγάλη αντεπίθεση, η Ρωσία θα χτυπήσει Kharkiv - Καταστροφή Ουκρανών στην Οδησσό
Απογοήτευση για τον Zelensky το forum του Aspen – FT: Η Δύση δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει
(upd 19) Ενώ οι Αμερικανοί και η συλλογική Δύση δεν πιστεύουν στην νίκη της Ουκρανίας, όπως αποκαλύφθηκε στο forum του Aspen των ΗΠΑ… αντιθέτως εκτιμούν ότι τον χειμώνα η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά για τους Ουκρανούς αφού η Δύση θα αναθεωρήσει την στήριξη της στην Ουκρανία… οι Ουκρανοί ετοιμάζουν την τελική μεγάλη τους αντεπίθεση… χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις – κύριες και εφεδρικές….
Εν τω μεταξύ η Οδησσός συγκλονίζεται από εκρήξεις, το λιμάνι της Ουκρανίας καταστρέφεται από τις ρωσικές δυνάμεις όχι λόγω της συμφωνίας των σιτηρών αλλά γιατί οι ρώσοι διέγνωσαν ότι χρησιμοποιούνται πλοία για να μεταφέρουν οπλικά συστήματα χρησιμοποιώντας τον διάδρομο των σιτηρών…
Με βάση τον αμερικανό Συνταγματάρχη McGregor η Ρωσία συνέτριψε την Οδησσό και κατέστρεψε σημαντικές αποθήκες όπλων των Ουκρανών…
Εν τω μεταξύ υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν την Ρωσία να συνεχίζει τον πόλεμο φθοράς των Ουκρανών ώστε το Φθινόπωρο να επιτεθούν στο Kharkiv…
Για ορισμένους το Kharkiv, η Kherson και η Οδησσός θα καταληφθούν από τους ρώσους…
Eν τω μεταξύ σε κοινές δηλώσεις του ο ρώσος Πρόεδρος Putin και ο Λευκορώσος Πρόεδρος Alexander Lukashenko τόνισαν ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα, μόνο σε μια μάχη έχασαν 15 Γερμανικά Leopards και πάνω από 20 Αμερικανικά Bradley...
Ο Alexander Lukashenko
αποκάλυψε ότι θέλουν να εντάξουν την Δυτική Ουκρανία στο ΝΑΤΟ... μέσω Πολωνίας...

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Οι ξένοι μισθοφόροι υφίστανται σημαντικές απώλειες λόγω βλακείας...

Οι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία υφίστανται σημαντικές απώλειες λόγω της βλακείας τους, θα έπρεπε να γνωρίζουν τι συμβαίνει στη ζώνη πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
"Όσον αφορά τους ξένους μισθοφόρους, υφίστανται επίσης σημαντικές απώλειες, λόγω της βλακείας τους. 
Θα πρέπει να μάθουν οι μισθοφόροι ότι μόνο θάνατος υπάρχει στην ζώνη της ειδικής επιχείρησης...

Μισθοφόροι σε κάθε ουκρανικό λόχο

Εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ ενεργούν ως μονάδες κατά της υποχώρησης του ουκρανικού στρατού, δήλωσε την Κυριακή (23/7/2023) ο Andrey Mordvichev, διοικητής της Κεντρικής Δύναμης Μάχης της Ρωσίας.
«Ακούμε μισθοφόρους και βλέπουμε μισθοφόρους.
Οι κρατούμενοι μας λένε για μισθοφόρους.
Κάθε λόχος του ουκρανικού στρατού έχει έως και 10 τέτοιους ανθρώπους, κυρίως από τις χώρες της Βαλτικής και τη Γεωργία», δήλωσε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ότι περισσότεροι από 11.000 μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.
Σχεδόν 5.000 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.

Lukashenko: Κρατάω με «νύχια και με δόντια» τους Wagner στη Λευκορωσία, θέλουν να πάνε... «εκδρομή» στην Πολωνία

Δήλωση, που προκαλεί αίσθηση από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin την Κυριακή (23/7/2023) στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Lukashenko είπε στον Putin ότι «κρατά» τoυς Wagner στο κέντρο της Λευκορωσίας, υποστηρίζοντας ότι «ελέγχει» την κατάσταση.
«Έχουν αρχίσει να μας κουράζουν.
Ζητούν να "πάνε δυτικά" (...) στη Βαρσοβία, στο Ζεσούφ», σημείωσε ο Lukashenko στον Ρώσο ομόλογό του, ο οποίος απάντησε χαμογελώντας.
Θέλουν να πάνε «εκδρομή» στη Βαρσοβία, φέρεται να είπε, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.
«Αλλά, φυσικά, τους κρατάω στην κεντρική Λευκορωσία, όπως συμφωνήσαμε», πρόσθεσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
«Ελέγχουμε τι συμβαίνει» με τoυς Wagner, συνέχισε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Lukashnko κατηγόρησε τη Βαρσοβία ότι θέλει να πάρει εδάφη από τη δυτική Ουκρανία, κάτι που χαρακτήρισε «απαράδεκτο».
Ο Putin είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις την Παρασκευή (23/7/2023), λέγοντας ότι η Πολωνία έχει «σχέδια εκδίκησης» και ότι επιθυμεί να καταλάβει εδάφη στη δυτική Ουκρανία.
Η Βαρσοβία αντέδρασε, καλώντας τον Ρώσο πρέσβη στην Πολωνία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Putin «προκλητικές».

Sergey Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Μεγάλη αποτυχία η Ουκρανική αντεπίθεση

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω του καλού εξοπλισμού και της υποστήριξης από το κράτος, δήλωσε ο απόστρατος Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergey Krivonos.
«Ο στρατός με τον οποίο πολεμάμε έχει αξιοσημείωτη εμπειρία και το κράτος παρέχει πλήρως όλες τις ανάγκες του στρατού.
Δυστυχώς, σε ορισμένα σημεία έχουμε μεγάλες αποτυχίες προς αυτή την κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τον στρατηγό, το κύριο πρόβλημα είναι το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, που προκαλεί σκάνδαλα στη χώρα σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, το καθεστώς του Κιέβου σπαταλά τους ήδη περιορισμένους πόρους του ωραιοποιώντας την πρωτεύουσα αντί να επενδύει στην αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο Sergey Krivonos.

Rogov (Zaporizhia): Η επόμενη φάση της Ουκρανικής αντεπίθεσης ξεκινάει τέλη Ιουλίου με μέσα Αυγούστου 2023

 Η νέα φάση της επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου, δήλωσε ο Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος στην Zaporihzia «Είμαστε με τη Ρωσία».
H Ουκρανία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, προετοιμάζοντας τις κύριες εφεδρείες για τη νέα φάση της αντεπίθεσης και καθαρίζοντας τα πεδία.
Η νέα φάση της επίθεσης έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ανέφερε ο Rogov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ουκρανικά στρατεύματα, μεταξύ άλλων, μπορεί να προσπαθήσουν να ανοίξουν μια δεύτερη γραμμή μετώπου στον Δνείπερο στην περιοχή Nikopol της περιοχής Dnipropetrovsk προς το Energodar για να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Artyomovsk και κυρίως Zaporozhye ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου αλλά έχει αποτύχει αφού η Ουκρανία μετράει μεγάλες απώλειες σε οπλικά συστήματα και στρατιώτες.
Υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί πάνω από 35.000 Ουκρανοί από τις 4 Ιουνίου 2023...

New York Times: Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί Ουκρανοί, υπέρβαροι και μη μάχιμοι στέλνονται στην πρώτη γραμμή...

Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times υποστηρίζει «δεκάδες χιλιάδες» απώλειες μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης,
οι οποίες αναπληρώνονται από λιγότερο εκπαιδευμένους και παλαιότερους μαχητές.
«Ο Ουκρανικός στρατός επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στις επιθέσεις σε χαρακώματα, αλλά μετά από δεκάδες χιλιάδες απώλειες από την έναρξη του πολέμου, οι τάξεις τους συχνά αναπληρώνονται με λιγότερο εκπαιδευμένους και μεγαλύτερους ηλικιακά στρατιώτες», αναφέρουν οι The New York Times
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ηλικιωμένοι νεοσύλλεκτοι, που καλούνται να αναπληρώσουν τις μεγάλες απώλειες στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη μάχη.
«Οι υπέρβαροι νεοσύλλεκτοι που αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν στη μάχη συχνά έρχονται να αντικαταστήσουν (τους στρατιώτες της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν στην πρώτη γραμμή )».
Κατά τις ρωσικές δυνάμεις πάνω από 26.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από την αρχή της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023...

Απογοήτευση για τον Zelensky το forum του Aspen – FT: Η Δύση δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει

Δυτικοί ηγέτες σε ιδιωτικές συνομιλίες στο φόρουμ για την ασφάλεια στο Aspen των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν πίστευαν στη νίκη του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης, αναφέρουν οι Financial Times.
«Ενώ οι αξιωματούχοι δημόσια εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη στρατιωτική πρόοδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις ιδιωτικές συνομιλίες, θεωρούν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει», αναφέρουν οι Financial Times.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν ήταν φυσικά παρών στην εκδήλωση, αλλά επικοινώνησε με τους ηγέτες των συμμάχων χωρών μέσω βίντεο.
Διαβεβαίωσε τους εταίρους του ότι η ουκρανική αντεπίθεση «πρόκειται να αποκτήσει δυναμική».
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Αμερικανός πρώην διπλωμάτης Philip Zelikov, «κακά νέα» περιμένουν την Ουκρανία τον χειμώνα, καθώς θα αρχίσουν σοβαρές διαφωνίες στο στρατόπεδο των δυτικών κρατών για το θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Επεσήμανε τον οικονομικό αντίκτυπο της σύγκρουσης και πώς οι ΗΠΑ υπέφεραν πάρα πολύ για να διατηρήσουν το καθεστώς του Κιέβου στη ζωή.

Zelensky: Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις σύντομα θα αυξηθούν

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές αντεπιθέσεις ενδέχεται σύντομα να αυξηθούν σε ρυθμό και ότι η καθυστέρηση των αντεπιθέσεων οφείλεται εν μέρει στα περιορισμένα οπλικά συστήματα.
Ο Zelensky δήλωσε στο Φόρουμ Ασφαλείας του Aspen των ΗΠΑ στις 21 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν σχέδια να ξεκινήσουν αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις την άνοιξη, αλλά ότι η έλλειψη πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως εξοπλισμός εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και συνεχιζόμενη ουκρανική εκπαίδευση στο εξωτερικό, απαιτούσε καθυστέρηση.
Ο Zelensky σημείωσε ότι η καθυστέρηση των ουκρανικών αντιεπιθετικών επιχειρήσεων επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ναρκοπέδια και πολλαπλές αμυντικές γραμμές.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις αντεπίθεσης ενδέχεται σύντομα να αυξηθούν σε ρυθμό λόγω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων εκκαθάρισης ναρκοπεδίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε στις 21 Ιουλίου στο Aspen Security Forum ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και ότι η Ουκρανία πιθανότατα θα «κάνει σημαντική διαφορά» στο πεδίο της μάχης καθώς η Ουκρανία δεσμεύει όλες τις δυνάμεις της για την τελική αντεπίθεση

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Στην Οδησσό όλα έχουν χαθεί, μεγάλες οι καταστροφές για τις Ουκρανικές δυνάμεις

Ο ουκρανικός στρατός έχασε μεγάλο αριθμό εισαγόμενων όπλων ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιδρομών σε στρατιωτικές αποθήκες στην Οδησσό, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Οι Ουκρανοί έχασαν μεγάλες αποθήκες όπλων στην Οδησσό και στην περιοχή γύρω από την πόλη ως αποτέλεσμα των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων» τόνισε ο αμερικανός αξιωματικός.
Σημείωσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να κλείσει τα ουκρανικά λιμάνια, καθώς μεταφέρονταν πυρομαχικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε πλοία υπό κάλυψη του διαδρόμου των σιτηρών.
Ο Ρωσικός στρατός, μετά την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε το καθεστώς της Ουκρανίας στη γέφυρα της Κριμαίας τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, συνεχίζει τα αντίποινα κατά των περιοχών παραγωγής και αποθήκευσης ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών στις περιοχές της Οδησσού και Mykolaiv.

Washington Post: Οι ΗΠΑ δεν στέλνουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Η προδιαγεγραμμένη αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης οδηγεί τις ΗΠΑ σε στροφή 180 μοιρών.
Η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία τα τακτικά πυραυλικά συστήματα (ATACMS), αποκαλύπτει η Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, «η κυβέρνηση Biden δεν πρόκειται να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του στρατού στην Ουκρανία παρά την αυξανόμενη πίεση από Αμερικανούς πολιτικούς και τις εκκλήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης».
Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «η απογοήτευση για τον αργό ρυθμό της αντεπίθεσης της Ουκρανίας κατά των εδραιωμένων ρωσικών δυνάμεων και ο πρόσφατα αμφίσημος τόνος του προέδρου Biden οδήγησαν σε ευρέως διαδεδομένες εικασίες πως οι πύραυλοι θα ακολουθήσουν σύντομα τον δρόμο που ακολουθούν άλλα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ».
Ωστόσο, αξιωματούχοι του Πενταγώνου και της αμερικανικής διοίκησης με γνώση του θέματος είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ και καμία ουσιαστική συζήτηση για το θέμα εδώ και μήνες».
Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, το Πεντάγωνο πιστεύει ότι το Κίεβο «έχει άλλες, πιο επείγουσες ανάγκες από τους ATACMS και ανησυχεί ότι η αποστολή αρκετών τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία για να κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης θα υπονόμευε σοβαρά την ετοιμότητα των ΗΠΑ για άλλες πιθανές συγκρούσεις».
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan, είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συζητήσεις με το Κίεβο για πιθανές προμήθειες ATACMS, αλλά δεν είχε ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.
Ο αριθμός των ATACMS στα αμερικανικά αποθέματα είναι σταθερός, εν αναμονή αντικατάστασής τους με την επόμενη γενιά, τους μεγαλύτερης εμβέλειας πυραύλους Prism, που αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη του 2023.
Η Lockheed Martin εξακολουθεί να κατασκευάζει 500 ATACMS κάθε χρόνο, αλλά όλη αυτή η παραγωγή προορίζεται για πώληση σε άλλες χώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να καταλάβουν το Kharkiv τον Αύγουστο 2023

Ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει σύντομα τις τελευταίες στρατιωτικές εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Kharkiv, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Δεν θα εκπλαγώ αν οι Ρώσοι περικυκλώσουν το Kharkiv τον Αύγουστο.
Μόλις συμβεί αυτό, θα ενισχύσουν την άμυνα τους στην πόλη και θα περιμένουν την επίθεση των τελευταίων εφεδρειών του ουκρανικού στρατού, που θα συντριβούν από τους Ρώσους με τον ίδιο τρόπο όπως στη νότια κατεύθυνση του μετώπου» προέβλεψε ο αμερικανός αξιωματικός.
Σημείωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόλις η Βορειοατλαντική Συμμαχία εγκαταλείψει την Ουκρανία η οποία δεν θα αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας .
Η Ουκρανία σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει ένα ουδέτερο κράτος φιλικό προς τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ, συνόψισε ο συνταγματάρχης.

Τα Ουκρανικά Leopard καταλήγουν στην Πολωνία για επισκευές

Τα δύο πρώτα άρματα μάχης Leopard έχουν ήδη φτάσει από την Ουκρανία στο εργοστάσιο Bumar στην πολωνική πόλη Gliwice, όπου έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μονάδα επισκευών ανέφερε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak .
«Η μονάδα επισκευών στο Gliwice έχει ξεκινήσει να λειτουργεί.
Τα δύο πρώτα άρματα μάχης Leopard έχουν ήδη φτάσει στο εργοστάσιο Buma» είπε ο υπουργός.
Νωρίτερα, ο απεσταλμένος της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, Tomasz Shatkowski, δήλωσε ότι η Πολωνία και η Γερμανία αναμένουν να συνάψουν συμφωνία στο εγγύς μέλλον για τη δημιουργία κέντρου επισκευής για γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία.
Η Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές της, ανέφερε ότι η Γερμανία σκόπευε να αρνηθεί να συμμετάσχει στη δημιουργία του κέντρου επισκευής Leopard στην Πολωνία - ο λόγος ήταν οι υψηλές προσδοκίες της πολωνικής πλευράς σχετικά με το κόστος της συντήρησης του εξοπλισμού.
Πρώην επικεφαλής του Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής του Γραφείου του Προέδρου της Πολωνίας Marcin Przydacz τόνισε ότι ήταν η Γερμανία προσπαθούσε να κερδίσει από τη δημιουργία ενός κέντρου επισκευής αρμάτων μάχης Leopard και εξαιτίας αυτού καθυστερούσε η λειτουργία της μονάδας στην Πολωνία.
Η Ρωσία έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει τονίσει ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει δηλώσει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.

Ο στρατιωτικός επίτροπος της Ουκρανίας στην Zaporizhia παρουσιαζόταν ως ανάπηρος για να μην πάει στον πόλεμο

Ο στρατιωτικός επίτροπος της περιφέρειας Melitopol της περιοχής Zaporozhye, που εδρεύει στην πόλη Zaporizhia που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο αντισυνταγματάρχης Alexander Lushnikov εμφανιζόταν εικονικά ανάπηρος για να αποφύγει μελλοντική εναλλαγή σε μονάδες που εκτελούν καθήκοντα στη γραμμή επαφής .
Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Alexander Novikov είπε ότι ολόκληρη η ηγεσία των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης στην Ουκρανία θα ελεγχθεί για διαφθορά εντός τριών μηνών…
Ήδη ο Yevgeny Borisov, ο οποίος είναι ύποπτος για κατάχρηση εξουσίας, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για παράνομο πλουτισμό και παραβίαση της τάξης της στρατιωτικής θητείας, έχει ήδη τεθεί στη λίστα καταζητούμενων.
Ο Yevgeny Borisov, όπως και ο Lushnikov, είναι ύποπτοι αφού απέφυγαν να βρεθούν στο μέτωπο πλαστογραφώντας δημόσια έγγραφα: αφού πήρε εξιτήριο από στρατιωτικό νοσοκομείο, ο Borisov δεν εμφανίστηκε στη στρατιωτική θητεία για περισσότερες από δύο εβδομάδες χωρίς λόγο και τον Δεκέμβριο του 2022 πήγε στο εξωτερικό.
Ο στρατιωτικός επίτροπος της Zaporozhye συμπεριφέρθηκε με παρόμοιο τρόπο.
«Από πηγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, λάβαμε πληροφορίες σχετικά με τον επικεφαλής του κέντρου στρατολόγησης και κοινωνικής υποστήριξης της περιφέρειας Melitopol της περιοχής Zaporozhye.
Τον Απρίλιο, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov είπε ότι, εξ ονόματος του Zelensky, διέταξε να στείλουν Ουκρανούς στρατιωτικούς επιτρόπους σε μονάδες που βρίσκονται στη γραμμή επαφής και να μεταφέρουν τραυματίες στρατιώτες στη θέση τους.
«Σχετικά με αυτό, για να αποφύγει μια πιθανή μεταφορά στο μέτωπο, ο Alexander Lushnikov ετοίμασε ένα σύνολο εικονικών εγγράφων εμφανιζόμενος ως ανάπηρος με ασθένεια στο γόνατο.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σκοτώσουν δήμαρχο στην Kherson με… πύραυλο HIMARS

Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν πύραυλο HIMARS για να σκοτώσουν τον Georgy Zhuravko, επικεφαλής της διοίκησης της πόλης Alyoshki που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Ο δήμαρχος δεν τραυματίστηκε, δήλωσε στο TASS την Κυριακή (23/7/2023) ο Vladimir Vasilenko, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Kherson και εκτελών χρέη κυβερνήτη.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν ένα χτύπημα στο σπίτι του Zhuravko.
Δεν ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή.
Το σπίτι καταστράφηκε.
Οι ειδικοί βρήκαν θραύσματα ενός πυραύλου HIMARS στο σημείο», είπε.
Δεν ήταν η πρώτη απόπειρα δολοφονίας πολιτικών αξιωματούχων στην περιοχή Kherson.
Ο δήμαρχος της Novaya Kakhovka, Vladimir Leontyev, δήλωσε στις 14 Ιουνίου ότι έγινε απόπειρα κατά της ζωής του με τη χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών M982 Excalibur.

Το 90% των ρωσικών απωλειών προέρχεται από πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών

Ο Ουκρανός αρχηγός της κύριας διεύθυνσης πυραυλικών στρατευμάτων και πυροβολικού και μη επανδρωμένων συστημάτων του Γενικού Επιτελείου Συνταγματάρχης Serhiy Baranov δήλωσε στις 22 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές μονάδες πυραύλων και πυροβολικού ευθύνονται για το 90% περίπου των ρωσικών απωλειών.
Ο Baranov δήλωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες πυραύλων και πυροβολικού έχουν δημιουργήσει μια «πυροβολική γροθιά» μεγάλου βεληνεκούς χάρη στους δυτικούς πυραύλους και συστήματα πυροβολικού υψηλής ακρίβειας και ότι τα ουκρανικά πλήγματα είναι τόσο ισχυρά και ακριβή που οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να διεξάγουν αποτελεσματικά πυρά
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi συνέκρινε την αντεπίθεση της Ουκρανίας με την πυγμαχία στις 13 Ιουλίου και δήλωσε ότι η Ουκρανία σκοπεύει να «κρατήσει τον αντίπαλο σε απόσταση» προκειμένου να αποφύγει τη στενή μάχη επειδή η Ουκρανία μπορεί να φθείρει αποτελεσματικά τις ρωσικές δυνάμεις από μεγάλη απόσταση…
Luhansk_Battle_Map_Draft_July_222023_2.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_222023.png



Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_222023.png


Vremivka_Salient_Map_Draft_July_222023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_July_222023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης