Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντο μήνυμα Ρωσίας σε Πολωνία: Να σταματήσουν οι στρατιωτικές προετοιμασίες – Θα απαντηθούν οι προκλητικές ενέργειες

Βαρυσήμαντο μήνυμα Ρωσίας σε Πολωνία: Να σταματήσουν οι στρατιωτικές προετοιμασίες – Θα απαντηθούν οι προκλητικές ενέργειες
H Πολωνία ανακοίνωσε σχέδια για συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία και για την κατασκευή νέων αμυντικών δομών εκεί
Σχετικά Άρθρα
Οι πρόσφατες ενέργειες των πολωνικών αρχών δεν μπορούν να οριστούν διαφορετικά παρά μόνο ως προετοιμασία για επιθετικές πράξεις μεγαλύτερης κλίμακας, τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Boris Gryzlov.
Υπενθύμισε ότι «η Πολωνία ανακοίνωσε σχέδια για συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία και για την κατασκευή νέων αμυντικών δομών εκεί».
Αυτό περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες και σχεδόν 200 άρματα από δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, επιπλέον των μονάδων που έχουν ήδη σταθμεύσει κατά μήκος των συνόρων.
«Από τη σκοπιά της στρατιωτικής επιστήμης, τα πρόσφατα βήματα και οι δηλώσεις των πολωνικών αρχών δεν μπορούν να οριστούν παρά μόνο ως προετοιμασίες για προκλητικές ενέργειες και επιθετικές ενέργειες μεγαλύτερης κλίμακας», είπε ο Gryzlov.
Πρόσθεσε ότι «σε αυτό επέστησε την προσοχή του χθες ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, όταν είπε ότι η Πολωνία επιδιώκει να παρέμβει στη σύγκρουση της Ουκρανίας υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ για να ανακτήσει τα λεγόμενα ιστορικά εδάφη, που είναι η δυτική Ουκρανία και, ενδεχομένως, κάποια εδάφη της Λευκορωσίας».

Για τον φόβο των Wagner

Την Παρασκευή (21/7), ο Zbigniew Hoffmann, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της πολωνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι το πολωνικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να αναδιατάξει στρατεύματα από το δυτικό τμήμα της χώρας στα σύνορα με τη Λευκορωσία στα ανατολικά, εν μέσω αναφορών ότι το Μινσκ σχεδιάζει ασκήσεις με τους Wagner.
Στις αρχές Ιουλίου 2023, η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι 1.000 στρατιώτες και σχεδόν 200 μονάδες εξοπλισμού από την 12η και την 17η ΜηχανοκίνητηΤαξιαρχία θα επανατοποθετηθούν στην ανατολική Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης