Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά το κόμμα της ακροδεξιάς AfD - Δεύτερο, με 22%, πίσω μόνο από τους Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά το κόμμα της ακροδεξιάς AfD - Δεύτερο, με 22%, πίσω μόνο από τους Χριστιανοδημοκράτες
Το ποσοστό του AfD σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με τις εκλογές του 2021
Σχετικά Άρθρα
Η υποστήριξη για το κόμμα της γερμανικής ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έφτασε σε ιστορικά υψηλά, διευρύνοντας το προβάδισμά της έναντι και των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελάριου Olaf Scholz, αναφέρει σε δημοσίευμά του Bloomberg.
Το ποσοστό του AfD αυξήθηκε στο 22%, σχεδόν διπλασιαζόμενο σε σχέση με τις εκλογές του 2021, και έρχεται πλέον δεύτερο πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες που έχουν το 26%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag.
Η υποστήριξη για τους Σοσιαλδημοκράτες του Scholz ήταν στο 18%.
Οι μικρότεροι εταίροι του συνασπισμού, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, βρίσκονταν στο 14% και 7% αντίστοιχα.
Η μεγάλη άνοδος του AfD τους τελευταίους μήνες τροφοδοτήθηκε από την κοινωνική δυσαρέσκεια για τον υψηλό πληθωρισμό, τα δαπανηρά μέτρα για την προστασία του κλίματος και το μετανστευτικό.
Οι εσωτερικές διαμάχες του κυβερνητικού συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης διαμάχης σχετικά με τον περιορισμό των αερίων ρύπων, έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του INSA, το 70% είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση και το 60% με τις επιδόσεις του Scholz ως καγκελάριου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης