Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,2% για τον χρυσό, στα 1.966,60 δολάρια η ουγγιά

tags :
Πτώση 0,2% για τον χρυσό, στα 1.966,60 δολάρια η ουγγιά
Οι τιμές του χρυσού έχουν κινηθεί ανοδικά τον Ιούλιο, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου στις ΗΠΑ
Πτώση σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ενώ ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και οι κεντρικές τράπεζες θα βάλουν φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έχασε την Παρασκευή 4,30 δολάρια ή 0,2% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.966,60 δολάρια η ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε οριακά κέρδη 0,1%.
Οι τιμές του χρυσού έχουν κινηθεί ανοδικά τον Ιούλιο, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι δείκτης τιμών καταναλωτή υποχωρεί ταχύτερα απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι της Wall Street και ίσως ακόμη και η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.
"Οι ταύροι του χρυσού ελπίζουν ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed θα είναι η τελευταία σε αυτόν τον κύκλο", δήλωσε ο Han Tan, αναλυτής της Exinity Group.
"Εάν η Fed στείλει αξιόπιστα σήματα στην αγορά ότι δεν θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια μετά την κίνηση του Ιουλίου, τότε το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να ανακτήσει τα 2.000 δολάρια", είπε ο ίδιος, για να προσθέσει πως το αντίθετο σήμα θα μπορούσε να συμπέσει τον χρυσό προς τα επίπεδα των 1.900 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης