Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Ουκρανία: Η συμφωνία για τα σιτηρά στο επίκεντρο της επικοινωνίας Erdogan - Zelensky

Τουρκία - Ουκρανία: Η συμφωνία για τα σιτηρά στο επίκεντρο της επικοινωνίας Erdogan - Zelensky
«Οι ηγέτες συζήτησαν λεπτομερώς την επέκταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο του σιταριού της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Zelensky της Ουκρανίας», ανέφερε η τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών στο Twitter
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayipp Erdogan και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodimir Zelensky συζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα σε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή (21/7) σύμφωνα με το Anadolu.
«Οι ηγέτες συζήτησαν λεπτομερώς την επέκταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο του σιταριού της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Zelensky της Ουκρανίας», ανέφερε η τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών στο Twitter.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Erdogan τόνισε ότι η Τουρκία έχει καταβάλει «έντονες προσπάθειες» για τη διατήρηση της ειρήνης.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας ότι το ρωσικό μέρος της συμφωνίας δεν εφαρμόστηκε.
Η συμφωνία, που υπογράφηκε αρχικά τον Ιούλιο του περασμένου έτους στην Κωνσταντινούπολη από την Τουρκία, τον ΟΗΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία, είχε ως στόχο την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια που είχαν διακοπεί ως αποτέλεσμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης