Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θέλει να επιβάλει αυστηρό έλεγχο στα πλοία της Μαύρης Θάλασσας

Ρωσία: Θέλει να επιβάλει αυστηρό έλεγχο στα πλοία της Μαύρης Θάλασσας
«Τώρα δεν υπάρχει θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος· υπάρχουν ήδη ζώνες αυξημένου στρατιωτικού κινδύνου» τόνισε με νόημα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin
Η Ρωσία θέλει τα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα να επιθεωρούνται για να βεβαιωθεί ότι δεν χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά όπλων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin σε ενημέρωση την Παρασκευή 21/7.
Μιλώντας για τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η Μόσχα θα θεωρήσει όλα τα πλοία που πάνε σε ουκρανικά λιμάνια κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας ως μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου, ο Vershinin είπε: «Εκεί εννοείται ότι πρέπει να βεβαιωθούμε γι' αυτό, πρέπει να ελέγξουμε εάν ένα πλοίο μεταφέρει κάτι κακό».
«Αυτό σημαίνει έρευνα, επιθεώρηση, αν χρειαστεί, για να βεβαιωθούμε αν ισχύει ή όχι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο Vershinin χαρακτήρισε αυτή την προσέγγιση «απόλυτα λογική, ειδικά μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν».
«Τώρα δεν υπάρχει θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος· υπάρχουν ήδη ζώνες αυξημένου στρατιωτικού κινδύνου», είπε.
Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα ώρα Μόσχας στις 20 Ιουλίου, η Ρωσία, σε σχέση με τη λήξη της συμφωνίας σιτηρών, θα θεωρήσει όλα τα πλοία που προορίζονται για ουκρανικά λιμάνια που διασχίζουν τη Μαύρη Θάλασσα ως μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου.
Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι χώρες υπό τις σημαίες των οποίων πλέουν τέτοια σκάφη θα θεωρηθεί ότι εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό του Κιέβου.
Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ορισμένες θαλάσσιες περιοχές στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων της Μαύρης Θάλασσας έχουν κηρυχθεί προσωρινά επικίνδυνες για τη ναυσιπλοΐα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης