Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Erdogan στη Σουηδία: Το «πράσινο φως» για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν είναι οριστικό, υπάρχουν όροι

Μήνυμα Erdogan στη Σουηδία: Το «πράσινο φως» για ένταξη στο ΝΑΤΟ  δεν είναι οριστικό, υπάρχουν όροι
«Όταν υποβληθεί η αίτηση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο Κοινοβούλιο, η διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Το «πράσινο φως» της Τουρκίας στην προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση της Στοκχόλμης με τις συμφωνίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan σύμφωνα με το TRT.
«Όταν υποβληθεί η αίτηση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο Κοινοβούλιο, η διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα του Σώματος.
Θα παρακολουθήσουμε τις υποσχέσεις και τις εγγυήσεις που έδωσε η σουηδική πλευρά κατά τις διαπραγματεύσεις μας.
Θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τα βήματα που θα κάνει η Σουηδία.
Αναμένουμε ότι οι υποσχέσεις και οι εγγυήσεις θα τηρηθούν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Νωρίτερα, η Τουρκία έδωσε την προέγκρισή της στο αίτημα της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τα έξι σημεία της συμφωνίας

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson και ο Erdogan, σε συνάντηση υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στις 10 Ιουλίου, κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας η Τουρκία θα ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης της αίτησης ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Περιλαμβάνει έξι σημεία που δηλώνουν ότι η Σουηδία έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία της και ενίσχυσε σημαντικά τον αγώνα κατά των «τρομοκρατικών εκδηλώσεων» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν τον περασμένο χρόνο, ενώ επανέλαβε τις στρατιωτικές εξαγωγές στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης