Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (EE): Εκπληκτικός ο ρυθμός των ουκρανικών μεταρρυθμίσεων

Von der Leyen (EE): Εκπληκτικός ο ρυθμός των ουκρανικών μεταρρυθμίσεων
Η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το Κίεβο να λαμβάνει καθεστώς υποψήφιας χώρας πέρυσι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, εξήρε την Παρασκευή την "εκπληκτική" πρόοδο της Ουκρανίας στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη διατήρηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και τη διασφάλιση ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το Κίεβο να λαμβάνει καθεστώς υποψήφιας χώρας πέρυσι.
Η Ουκρανία εργάζεται σε μια δέσμη μεταρρυθμίσεων "που κυμαίνονται από την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έως την καταπολέμηση της διαφθοράς, από τα δικαιώματα των μειονοτήτων έως την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης", δήλωσε η von der Leyen κατά τη διάρκεια μίας τελετής απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
"Πρέπει να πω ότι είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο γρήγορα και αποφασιστικά η Ουκρανία εφαρμόζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις παρά τον πόλεμο.
Υπερασπίζονται τη χώρα τους και μεταρρυθμίζονται", είπε, αλλά δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ, ούτε προσδιόρισε συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά μέτρα στα οποία αναφερόταν.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο όσον αφορά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να ανοίξει ο δρόμος για τις ενταξιακές συνομιλίες, αλλά χρειάζεται ακόμη να σημειώσει πρόοδο σε πέντε σημαντικούς τομείς.
Το ΔΝΤ αποδέσμευσε τον περασμένο μήνα μια δόση 890 εκατ. δολαρίων από το πακέτο του με βάση την "ισχυρή πρόοδο" της Ουκρανίας στην τήρηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, αλλά ανέφερε ότι άλλα μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς "πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης