Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα... ελήφθη: Η Ρωσία βυθίζει πλοίο-στόχο σε ασκήσεις με ζωντανά πυρά - Εντυπωσιακό βίντεο με την ολοκληρωτική καταστροφή

Μήνυμα... ελήφθη: Η Ρωσία βυθίζει πλοίο-στόχο σε ασκήσεις με ζωντανά πυρά - Εντυπωσιακό βίντεο με την ολοκληρωτική καταστροφή
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ένα πυραυλικό σκάφος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «πραγματοποίησε ζωντανές εκτοξεύσεις πυραύλων κατά του πλοίου στόχου στο πεδίο εκπαίδευσης μάχης στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας
Σε μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να είναι ένα άμεσο μήνυμα προς την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, η Ρωσία πραγματοποίησε μια «άσκηση» με ζωντανά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα λίγες μέρες αφότου δήλωσε ότι τα φορτηγά πλοία που ταξιδεύουν στα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνταν ότι έφεραν στρατιωτικά όπλα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ένα πυραυλικό σκάφος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «πραγματοποίησε ζωντανές εκτοξεύσεις πυραύλων κατά του πλοίου στόχου στο πεδίο εκπαίδευσης μάχης στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. «Το πλοίο-στόχος καταστράφηκε λόγω επίθεσης πυραύλων», ανέφερε.
Ενώ όπως πρόσθεσε, «Κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης, τα πλοία και η αεροπορία του στόλου προχώρησαν σε ενέργειες για την απομόνωση της περιοχής που ήταν προσωρινά κλειστή για τη ναυσιπλοΐα και έλαβαν επίσης μια σειρά μέτρων για την κράτηση του παράνομου πλοίου».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το πλήρωμα του πυραυλικού σκάφους Ivanovets του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας προχώρησε στην καταστροφή ενός σκάφους-στόχου χρησιμοποιώντας αντιπλοϊκούς πυραύλους στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Σύμφωνα με το σχέδιο των δυνάμεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πλήρωμα του πυραυλικού σκάφους Ivanovets πραγματοποίησε βολές μάχης με αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουαζιέρας σε πλοίο στόχο σε πεδίο εκπαίδευσης στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.
Κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης, τα πλοία και η αεροπορία του στόλου εξασκήθηκαν σε ενέργειες για την απομόνωση της περιοχής που ήταν προσωρινά κλειστή για τη ναυσιπλοΐα και ολοκλήρωσαν επίσης μια σειρά μέτρων για την κράτηση του εισβολέα πλοίου», αναφέρεται στην έκθεση.
Το υπουργείο σημείωσε ότι τα δεδομένα τηλεμετρίας και η παρακολούθηση βίντεο από drones επιβεβαίωσαν την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης μάχης. Το πλοίο στόχος καταστράφηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης πυραύλων.
Αυτές οι ασκήσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές αφού το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 20 Ιουλίου σε επίσημη δήλωση ότι όλα τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα προς τα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου και οι χώρες σημαίας αυτών των πλοίων θα θεωρούνται ότι εμπλέκονται στη σύγκρουση.
Αμέσως μετά, η Ουκρανία προειδοποίησε με παρόμοιο τρόπο τη Ρωσία, εξοργίζοντας περαιτέρω το Κρεμλίνο.
Το τελευταίο περιστατικό κλιμάκωσε απότομα τις εντάσεις στην περιοχή μετά την απόσυρση της Μόσχας από τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με το Κίεβο, που ακολούθησε μαζική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη-λιμάνι της Οδησσού, χρησιμοποιώντας πολλούς πυραύλους κρουζ από αέρος και εκτοξευόμενους πυραύλους.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης