Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Ουκρανίας και Βρετανίας – Γιατί ο Zelensky καθαίρεσε τον Ουκρανό πρέσβη στον Λονδίνο

Ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Ουκρανίας και Βρετανίας – Γιατί ο Zelensky καθαίρεσε τον Ουκρανό πρέσβη στον Λονδίνο
Εξοργισμένος ο Ουκρανός πρόεδρος με τον πρέσβη της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχετικά Άρθρα
Ο Volodymyr Zelensky απέπεμψε τον πρεσβευτή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Vadim Pristaiko, αφού χαρακτήρισε την απάντηση του Ουκρανού προέδρου στον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace ως αποτυχημένο σαρκασμό.
«Αποπέμπεται ο Vadim Pristaiko από τη θέση του πρέσβη της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ουκρανίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό», αναφέρεται σε προεδρικό διάταγμα που αναρτήθηκε στον προεδρικό ιστότοπο την Παρασκευή (21/7/2023).
Ο Βρετανός υπουργός είπε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 12 Ιουλίου ότι οι δυτικές χώρες θα ήθελαν το Κίεβο να είναι πιο ευγνώμον για τη στρατιωτική βοήθεια που του παρέχουν οι σύμμαχοί του αντί να είναι επικριτικό για το γεγονός, πως δεν θα εισέλθει άμεσα στη Συμμαχία.

Επιδείνωση των διμερών σχέσεων


Ως απάντηση, ο Zelensky είπε ότι δεν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα έδειχνε ευγνωμοσύνη και ζήτησε από τον Wallace να του υποδείξει έναν τρόπο.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News, ο Pristaiko είπε ότι δεν πιστεύει ότι «αυτός ο σαρκασμός ήταν υγιής» και πως η Ουκρανία και η Μεγάλη Βρετανία «δεν χρειάζεται να δείξουν στους Ρώσους ότι έχουμε κάτι μεταξύ μας».
Είπε επίσης ότι ο Βρετανός αξιωματούχος θα πρέπει να τον καλέσει εάν προκύψουν προβλήματα.
Ο Pristaiko διορίστηκε πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 20 Ιουλίου 2020.
Πριν από το διορισμό του, ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας από τις 29 Αυγούστου 2019 έως τις 4 Μαρτίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης