Τελευταία Νέα
Διεθνή

Burns (CIA): Ο Putin διψά να πάρει εκδίκηση από τον Prigozhin, ξέραμε για την ανταρσία - «Σαβούρα» η ουκρανική αντεπίθεση

Burns (CIA): Ο Putin διψά να πάρει εκδίκηση από τον Prigozhin, ξέραμε για την ανταρσία - «Σαβούρα» η ουκρανική αντεπίθεση
«Η ανταρσία της Wagner αποκάλυψε σημαντικές αδυναμίες στο σύστημα εξουσίας που έχει χτίσει ο Putin», δήλωσε ο επικεφαλής της CIA William Burns
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ενώ στην ουσία επεξεργάζεται το πώς θα αντιμετωπίσει τον Prigozhin, ισχυρίζεται ο διευθυντής της CIA σε δήλωση που επικαλείται το BBC.
Η ανταρσία της Wagner αποκάλυψε σημαντικές αδυναμίες στο σύστημα εξουσίας που έχει χτίσει ο Putin, δήλωσε ο επικεφαλής της CIA William Burns.
Έτσι σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας, ο ηγέτης της Ρωσίας μπορεί ακόμα να επιδιώκει αντεκδίκηση κατά του Prigozhin.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ένας πολύ περίπλοκος χορός», δήλωσε την Πέμπτη σχετικά ο επικεφαλής της CIA.
Ο «κ. Πούτιν είναι πιθανό να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο καθώς επεξεργάζεται τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσει τον ηγέτη της Wagner», πρόσθεσε ο Burns.
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των μισθοφόρων εξακολουθεί να διατηρεί στρατιωτική ισχύ, καθώς έχει στρατό σε μέρη όπως η Αφρική, η Λιβύη και η Συρία και έτσι ήταν πιθανό ο Vladimir Putin να προσπαθήσει να απαλλαγεί από την ηγεσία της.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι υπήρχε κίνδυνος δηλητηρίασης του Prigozhin.
"Αν ήμουν στη θέση του, θα πρόσεχα τι έτρωγα. Θα έβλεπα το μενού μου", είχει δηλώσει σκωπτικά τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Ο διευθυντής της CIA επανέλαβε αυτή τη ρητορική λέγοντας: «Αν ήμουν ο Prigozhin, δεν θα απέλυα τον γευσιγνώστη μου».
Μάλιστα, ο κ. Burns αποκάλυψε ότι η CIA είχε πλήρη γνώση για την ανταρσία της Wagner, επιβεβαιώνοντας, έτσι τις πληροφορίες.
Πλην αυτού, σχολίασε πως το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι «ο ηγέτης της Ρωσίας αισθάνθηκε υποχρεωμένος να κάνει μια συμφωνία με έναν άνθρωπο που ήταν ο μάγειράς του».
Τέλος, ο επικεφαλής της περίφημης Υπηρεσίας σχολίασε και την ουκρανική αντεπίθεση, εκφράζοντας ωμά την απαισιοδοξία των Αμερικανών καθώς έκανε λόγο για «σκληρή σαβούρα» συμπληρώνοντας ότι η επίθεση αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή από την άμυνα των Ουκρανών κατά την πρώτη φάση του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης