Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταμάτησε η αντεπίθεση των Ουκρανών στη Zaporizhia – Μετρούν οδυνηρές απώλειες στις σκληρές μάχες με τους Ρώσους

Σταμάτησε η αντεπίθεση των Ουκρανών στη Zaporizhia – Μετρούν οδυνηρές απώλειες στις σκληρές μάχες με τους Ρώσους
Οι Ουκρανοί έχασαν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης στην κατεύθυνση της Zaporizhia
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες επιθετικές ενέργειες και τις βαριές απώλειες οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους στο μέτωπο της Zaporizhia.
Ο αναπληρωτής αρχηγός της περιοχής Yevgeny Balitsky είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σταμάτησαν τις επιθετικές τους προσπάθειες στην κατεύθυνση των εχθροπραξιών στη Zaporizhia.
Σύμφωνα με τον Balitsky «ο εχθρός προσπαθεί να συνέλθει μετά από σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό».
Το βράδυ της 19ης Ιουλίου, οι συντάκτες του καναλιού Telegram «Επιχείρηση Z: Στρατιωτικοί Ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης» ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μια ισχυρή επιθετική επιχείρηση.
«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση με Leopards και Bradley κοντά στο Orekhov στο μέτωπο της Zaporizhia.
Έχοντας στείλει τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ και πολλούς μαχητές προσπάθησαν να διαπεράσουν τις ρωσικές γραμμές» αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι.

Οι Ουκρανοί έχασαν μεγάλο αριθμό τανκς

Στις 18 Ιουλίου, ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση προς την κατεύθυνση του χωριού Rabotino.
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά τανκς και ένα μαχητικό όχημα πεζικού Bradley «αναγκάζοντας τον εχθρό να τραπεί σε φυγή και να κρυφτεί σε δάση της περιοχής».
Ο Balitsky είπε νωρίτερα ότι ο ουκρανικός στρατός συγκέντρωνε στρατεύματα για να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (ZNPP).
«Ο εχθρός συγκέντρωνε τις δυνάμεις του για να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
Αυτή είναι μια άλλη προσπάθεια των Ουκρανών να οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος μιας πυρηνικής καταστροφής», δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής.

Μεγάλες οι δυνάμεις των Ουκρανών στη Zaporizhia

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εφεδρείες από τις νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή.
Περίπου το 60% των εφεδρικών δυνάμεων εμπλέκονται σε εχθροπραξίες και οι περισσότερες από αυτές αναπτύχθηκαν στην Zaporizhia, όπου ο ουκρανικός στρατός σταμάτησε τις επιθετικές επιχειρήσεις.
Για παράδειγμα, οι ταξιαρχίες 116, 117, 118 ενίσχυσαν την επίθεση στο μέτωπο Zaporizhia.
Δυνάμεις της διαφημιζόμενης «Επιθετικής Φρουράς» ενεπλάκησαν ήδη σε μάχες.
Πρόκειται για εφεδρεία αποσπασμάτων Εθνοφρουράς, Συνοριοφυλάκων και αστυνομικών μονάδων, που δημιουργήθηκε ειδικά για την καλοκαιρινή επίθεση.
Μάλιστα και οι 8 ταξιαρχίες της Φρουράς βρίσκονται ήδη στο μέτωπο.
Ειδικότερα, οι ταξιαρχίες «Kara-Dag», «Spartan», «Azov» αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Rabotino.
Από την Τουρκία πήγαν εκεί και οι διαβόητοι ηγέτες του Azov.

Καλούν τους Ουκρανούς να παραδοθούν στο Krasny Liman

Εν τω μεταξύ συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης BM-21 Grad της Ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εκτόξευσαν φυλλάδια πάνω από τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στην πόλη Krasny Liman, καλώντας τους άνδρες τους να παραδοθούν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι ειδικές οβίδες φυλλαδίων του BM-21 περιέχουν κυλίνδρους με περισσότερα από 1.000 φυλλάδια αντί για εκρηκτικά.
Κάθε φυλλάδιο καλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν ως αιχμάλωτοι πολέμου, σε μια κίνηση που θα αποτρέψει περαιτέρω τις αιματηρές μάχες.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μόλις η οβίδα εκραγεί, τα φυλλάδια εκτοξεύονται σε χώρο μεγαλύτερο του ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου, ενώ η μορφή τους έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσελκύσει την προσοχή των αντίπαλων στρατιωτών.

Η αποκάλυψη για τις απώλειες των Ουκρανών

Υπενθυμίζεται πως ο Erik Kramer βετεράνος των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που εκπαιδεύει τώρα τα ουκρανικά στρατεύματα σε συνέντευξή του στο Newseek αποκάλυψε πως οι απώλειες της Ουκρανίας έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με αρκετούς μήνες πριν.
«Υπάρχουν πολλά θύματα», τόνισε ο Kramer.
«Έχω μερικούς από τους άντρες μου που εργάζονται στον τομέα περισυλλογής θυμάτων.
Και δεν θέλω να πω αριθμούς αλλά υπάρχει τριπλάσιος αριθμός θυμάτων που είδαν πριν από μερικούς μήνες.
Είναι φρικιαστικός ο αριθμός», είπε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος Αμερικανός στρατιωτικός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει.
Ωστόσο, είπε ότι «οι Ουκρανοί πρέπει να χρησιμοποιήσουν ό,τι έχουν στην αντεπίθεση» διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δυτική υποστήριξη.
Ο Kramer είπε ότι «η υποστήριξη από τη Δύση θα γίνεται όλο και λιγότερη».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης από τις 4 Ιουνίου.
Στις 11 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε ότι οι απώλειες Ουκρανών στρατιωτικών ξεπέρασαν τις 26.000 από την έναρξη της αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν είχαν επιτυχία σε καμία περιοχή.
ukranian_soldiers.JPG

Ρωσία: Η Δύση καταλαβαίνει ότι τελειώνει η ουκρανική αντεπίθεση

Η Πολωνία σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των δυτικών τμημάτων της Ουκρανίας αναπτύσσοντας εκεί στρατεύματά της, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Sergey Naryshkin σε συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Naryshkin είπε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών είχε λάβει πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Δύση αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι «η ήττα της Ουκρανίας είναι μόνο θέμα χρόνου», αναφέρει το Tass.
«Δεδομένου αυτού, η πολωνική ηγεσία είναι αποφασισμένη να επιβάλει τον έλεγχό της στα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας, στις δυτικές περιοχές της, αναπτύσσοντας τα στρατεύματά της εκεί», είπε ο αξιωματούχος.
«Μια επιλογή που σχεδιάζεται είναι να επισημοποιηθεί αυτό το βήμα ως εκπλήρωση των συμμαχικών υποχρεώσεων ως μέρος της πρωτοβουλίας Πολωνίας-Λιθουανίας-Ουκρανίας για την ασφάλεια - το λεγόμενο Τρίγωνο του Lublin».
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ρωσία διαπιστώνει «ότι υπάρχουν σχέδια, σε σχέση με αυτό, να αυξήσει σημαντικά το προσωπικό της λιθουανικής-πολωνο-ουκρανικής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, η οποία επιχειρεί υπό την αιγίδα αυτού του λεγόμενου Τριγώνου.
«Αυτά τα μάλλον επικίνδυνα σχέδια της πολωνικής ηγεσίας πρέπει να παρακολουθούνται στενά», σημείωσε ο Naryshkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης