Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοκρατικά… αντανακλαστικά Zelensky - Απέπεμψε τον Ουκρανό πρέσβη στο Λονδίνο γιατί του έκανε κριτική

Δημοκρατικά… αντανακλαστικά Zelensky - Απέπεμψε τον Ουκρανό πρέσβη στο Λονδίνο γιατί του έκανε κριτική
Δεν δόθηκε καμία εξήγηση στο προεδρικό διάταγμα της αποπομπής του Ουκρανού διπλωμάτη Vadym Prystaiko
Στην αποπομπή του Ουκρανού πρέσβη στο Λονδίνο, Vadym Prystaiko κατόπιν της κριτικής που του άσκησε, προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodomyr Zelensky, ο οποίος στο προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε για την «καθαίρεση» του Ουκρανού διπλωμάτη, δεν δίνει καμία αιτιολογία για αυτήν την κίνηση του.
Και ενώ τα δημοκρατικά… αντανακλαστικά και ευαισθησίες του Zelensky αποκαλύπτονται και πάλι παγκοσμίως, υπενθυμίζεται πως ο Vadym Prystaiko σε δηλώσεις του στο βρετανικό BBC την περασμένη εβδομάδα είχε αναφερθεί στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει μεταξύ του Κιέβου και του υπουργού Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace, ασκώντας κριτική στον Ουκρανό πρόεδρο.
O Wallace, αναφερόμενος στις συνεχείς εκκλήσεις του Zelensky για όπλα, είχε υποστηρίξει πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η Amazon ώστε να προμηθεύει ό,τι όπλα θέλει το Κίεβο και όποτε τα θέλει, αναφέροντας πως το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη ευγνωμοσύνη στους συμμάχους του.

Η απάντηση Zelensky

Στη δήλωση αυτή του Wallace απάντησε ο Zelensky, ο οποίος αφού υποστήριξε πως η Ουκρανία είναι ευγνώμων απέναντι στη Βρετανία για τη στήριξη της, στη συνέχεια με καυστικό ύφος, σημείωσε πως «ο Wallace μπορεί να μας δείξει πώς να ξυπνάμε το πρωί και να εκφράζουμε στον υπουργό την ευγνωμοσύνη μας».

Η κριτική Prystaiko

Ερωτηθείς για το εάν τα σχόλια του Zelensky ήταν σαρκαστικά ο Prystaiko είπε πως «ο πρόεδρος ήταν λίγο σαρκαστικός», όταν είπε πως κάθε πρωί θα ξυπνάει και θα παίρνει τον Wallace για να τον ευχαριστεί»
«Δεν νομίζω ότι αυτός ο σαρκασμός είναι υγιής.
Δεν πρέπει να δείχνουμε στους Ρώσους ότι κάτι υπάρχει μεταξύ μας.
Οι Ρώσοι πρέπει να γνωρίζουν ότι συνεργαζόμαστε.
Εάν υπάρχει κάτι ο Ben θα πρέπει να με παίρνει τηλέφωνο και να μου λέει οτιδήποτε θέλει» επισήμανε ο Prystaiko, ο οποίος βάσει του διατάγματος, καθαιρέθηκε και από εκπρόσωπος της Ουκρανίας στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιος θα αντικαταστήσει τον Prystaiko.

Σπάνια κριτική

Αν και είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν διπλωμάτη να ασκεί κριτική στον Πρόεδρο του δημοσία, ο Prystaiko μάλλον συνειδητοποίησε ότι έχει γίνει ζημιά στις σχέσεις Ουκρανίας και Μ. Βρετανίας, η οποία αποτελεί και τον πιο στενό σύμμαχο του Κιέβου σε όλη τη Δύση.
Και μάλλον με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε κάπως να συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων.
Ο Prystaiko δέχθηκε χθες Πέμπτη 20/7 ένα τηλεφώνημα από τον Zelensky που προφανώς… έκλεισε με την απόλυση του από τη θέση του Πρέσβη στο Λονδίνο, ύστερα από περίπου τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης