Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Εάν επιτεθεί με πυρηνικά όπλα η Β. Κορέα, θα την εξαφανίσουμε από τον χάρτη

Ν. Κορέα: Εάν επιτεθεί με πυρηνικά όπλα η Β. Κορέα, θα την εξαφανίσουμε από τον χάρτη
Η Β. Κορέα προειδοποιεί με πυρηνική επίθεση για την παρουσία πυρηνικού υποβρυχίου στο Busan της Ν. Κορέας
Θα εξαφανίσουμε τη Βόρεια Κορέα εάν επιτεθεί σε εμάς ή στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα προειδοποιεί η Νότια Κορέα, απειλώντας να τη σβήσει από τον χάρτη.
«Σε περίπτωση οποιασδήποτε πυρηνικής επίθεσης της Β. Κορέας κατά της συμμαχίας της Νότιας Κορέας – ΗΠΑ, η Β. Κορέα θα αντιμετωπίσει μια άμεση, συντριπτική και αποφασιστική απάντηση από τη Συμμαχία και μέσω αυτής, προειδοποιούμε ξανά με ένταση ότι η επίθεση θα οδηγήσει στο τέλος του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι απειλές

Η τοποθέτηση αυτή του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας έρχεται ως απάντηση στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στις 20 Ιουλίου ο υπ.Άμυνας της Βόρειας Κορέας Kang Sun-nam, ο οποίος είχε αναφέρει πως η παρουσία ενός αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου στο νοτιοκορεατικό λιμάνι της Busan θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την χρήση πυρηνικών όπλων.

Το USS Kentucky

Το USS Kentucky είναι ένα υποβρύχιο με πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι Busan της Νότιας Κορέας αυτή την εβδομάδα, καθώς η Συμβουλευτική Πυρηνική Ομάδα Νότιας Κορέας-ΗΠΑ είχε την εναρκτήρια σύνοδό της.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο.
Τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του ενέκριναν τη Διακήρυξη της Ουάσιγκτον, η οποία καθορίζει τα βήματα για αποτρεπτικές ενέργειες κατά της Β. Κορέας.
Σε αυτά περιλαμβάνονται τακτικές επισκέψεις αμερικανικών υποβρυχίων, αεροπλανοφόρων και βομβαρδιστικών πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων στη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης