Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα (21/7) το ιστορικό rebalancing στον Nasdaq - Σε ετοιμότητα για κάθε σενάριο 2,4 τρισ. option

Σήμερα (21/7) το ιστορικό rebalancing στον Nasdaq - Σε ετοιμότητα για κάθε σενάριο 2,4 τρισ. option
Η αναμόρφωση του δείκτη που είναι εστιασμένος στην τεχνολογία συμπίπτει με το μηνιαίο γεγονός δικαιωμάτων προαίρεσης, σε μια εποχή που οι traders περιμένουν με αγωνία τα εταιρικά κέρδη και τη συνεδρίαση της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Ένα εκτός κύκλου rebalancing στον Nasdaq 100 προσθέτει ένα άλλο επίπεδο μεταβλητότητας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές την ώρα που ετοιμάζεται μια... πλημμύρα δικαιωμάτων (option) που λήγουν σήμερα, Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023.
Η ειδική αναπροσαρμογή του δείκτη, που αποσκοπεί στη μείωση της κυριαρχίας των τεχνολογικών megacaps, μπορεί να οδηγήσει τους παθητικούς επενδυτές να χρησιμοποιήσουν το τελευταίο παράθυρο για να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τον δείκτη αναφοράς πριν οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.
Η ανανέωση αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία των μικρότερων εισηγμένων, με τις αμφίδρομες συναλλαγές να φτάνουν πιθανότατα τα 60 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτίμηση του Min Moon, στρατηγικού αναλυτή της JPMorgan.

Αναμόρφωση του δείκτη

Η αναμόρφωση του δείκτη που είναι εστιασμένος στην τεχνολογία συμπίπτει με το μηνιαίο γεγονός δικαιωμάτων προαίρεσης, σε μια εποχή που οι traders περιμένουν με αγωνία τα εταιρικά κέρδη και τη συνεδρίαση της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς.
Οι μετοχές έχουν αψηφήσει όλες τις προειδοποιήσεις για πτώση φέτος, φορτώνοντας σε μια ανοδική πορεία και αναγκάζοντας τους επενδυτές να συρρέουν στα ανοδικά δικαιώματα προαίρεσης για να παίξουν το παιχνίδι της αναπλήρωσης.
Περίπου 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης που συνδέονται με μετοχές και δείκτες έχουν προγραμματιστεί να ωριμάσουν, σύμφωνα με εκτίμηση του Rocky Fishman, ιδρυτή της εταιρείας ανάλυσης παραγώγων Asym 500.
Το γεγονός που είναι γνωστό ως OpEx οδηγεί γενικά τους διαχειριστές της Wall Street είτε να ανανεώνουν τις υπάρχουσες θέσεις είτε να ξεκινούν νέες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης