Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Φοβάται τη Wagner και στέλνει στρατεύματα από τα δυτικά στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνία: Φοβάται τη Wagner και στέλνει στρατεύματα από τα δυτικά στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Ξεκάθαρη πρόκληση οι κοινές ασκήσεις του λευκορωσικού στρατού και της Wagner
Σχετικά Άρθρα
Σε αναδιάταξη των στρατιωτικών τους δυνάμεων προχωρούν οι Πολωνοί, οι οποίοι στέλνουν στρατεύματα από τα δυτικά προς τα ανατολικά και συγκεκριμένα στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπου και σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις οι ειδικές δυνάμεις του λευκορωσικού στρατού με μαχητές της Wagner.
Σε δηλώσεις του ο Zbigniew Hoffmann, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του υπουργικού συμβουλίου της Πολωνίας, υποστήριξε ότι η Επιτροπή έχει ήδη αναλύσει τις πιθανές απειλές, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της ανάπτυξης δύναμης της Wagner.
«Για αυτό ο επικεφαλής της Επιτροπής και υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak αποφάσισε να αναδιατάξει τους στρατιωτικούς μας σχηματισμούς από τα δυτικά στα ανατολικά της Πολωνίας» είπε ο Hoffmann, τονίζοντας ότι ο στόχος αυτών των στρατιωτικών δυνάμεων είναι οι στρατιωτικές ασκήσεις αλλά και η αποτροπή ενός πιθανού επιτιθέμενου.
«Οι κοινές ασκήσεις του λευκορωσικού στρατού και των δυνάμεων της Wagner είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση» υποστήριξε ο Hoffmann.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως ειδικές δυνάμεις του λευκορωσικού στρατού θα κάνει κοινές ασκήσεις με δυνάμεις της Wagner στη Brest, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Μετά την εξέγερση της Wagner τον περασμένο Ιούνιο, υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Wagner για τη μεταφορά των δυνάμεων του ιδιωτικού ρωσικού στρατού στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσες δυνάμεις της Wagner βρίσκονται στη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης