Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα – Πύραυλοι... μετά την απειλή

Στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα – Πύραυλοι... μετά την απειλή
Πρόσφατα η Ρωσία προειδοποίησε πως κάθε πλοίο που πλησιάζει ουκρανικά λιμάνια θα είναι στόχος
Σχετικά Άρθρα
Στρατιωτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε η Ρωσία λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση της ότι οποιοδήποτε πλοίο πλησιάζει ουκρανικά λιμάνια θα είναι στόχος.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία έγινε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κατά πλοίων επιφανείας για να χτυπηθεί στόχος στη θάλασσα.
«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε πυραύλους cruise εναντίον σκάφους – στόχους σε πεδίο βολής στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.
Τα δεδομένα τηλεμετρίας και η επιτήρηση με βίντεο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιβεβαίωσαν την επιτυχία της άσκησης.
Το σκάφος-στόχος καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από πύραυλο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα πλοία και τα αεροσκάφη του στόλου εκτέλεσαν ασκήσεις για να αποκλειστεί προσωρινά η ζώνη που είχε κλείσει για τη ναυσιπλοΐα και για να ληφθούν μέτρα περιορισμού του σκάφους – στόχου.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγα 24ωρα η Ρωσία διεμήνυσε πως οποιοδήποτε πλοίο προσεγγίζει τα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρείται πως μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό και κατά συνέπεια θα αντιμετωπίζεται ως στόχος ανεξάρτητα από τη σημαία που θα φέρουν τα πλοία.
Μάλιστα η Μόσχα κήρυξε προσωρινά επικίνδυνους για διέλευση τομείς στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης