Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Μέρος δυτικών όπλων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία στα χέρια εγκληματιών

CNN: Μέρος δυτικών όπλων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία στα χέρια εγκληματιών
Mαχητές από τάγμα εθελοντών έκλεψαν 60 τουφέκια και σχεδόν 1.000 φυσίγγια, «προφανώς προς πώληση στη μαύρη αγορά»
Το 2022, ορισμένα δυτικά όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία κλάπηκαν και κατέληξαν σε εγκληματίες, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο έκθεση γενικού επιθεωρητή του Πενταγώνου.
Το έγγραφο, με ημερομηνία Οκτώβριο του 2022, καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο 2022.
Σύμφωνα με την έκθεση, εγκληματίες, «εθελοντές μαχητές» και έμποροι όπλων έκλεψαν ορισμένα όπλα και εξοπλισμό που παρείχε η Δύση που προοριζόταν για τα ουκρανικά στρατεύματα.
Το έγγραφο περιγράφει μια περίπτωση κλοπής στρατιωτικού εξοπλισμού από τη γραμμή επαφής στη νότια Ουκρανία από «έμπορους όπλων», καθώς και μια ομάδα εισβολέων που, παριστάνοντας τους ανθρωπιστές, έκλεψαν γιλέκα αξίας 17.000 δολαρίων.
Τον Αύγουστο του 2022, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν μαχητές από ένα τάγμα εθελοντών που έκλεψαν 60 τουφέκια και σχεδόν χίλια φυσίγγια, «προφανώς προς πώληση στη μαύρη αγορά».
Ο Γενικός Επιθεωρητής στην έκθεση αναφέρει ότι μεγάλα αντικείμενα όπως πύραυλοι και ελικόπτερα είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν ενώ οι συσκευές νυχτερινής όρασης όχι.
Ταυτόχρονα, στα τέλη Οκτωβρίου 2022, όπως υποστηρίζει η έκθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις επιθεωρήσεις σε αποθήκες όπλων της Ουκρανίας προκειμένου να «παρακολουθήσουν καλύτερα πού αποστέλλεται ο εξοπλισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης