Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεύτερο κόμμα με 20% το AfD – Πρώτο το CDU με 28%, σε ελεύθερη πτώση οι Πράσινοι

Γερμανία: Δεύτερο κόμμα με 20% το AfD – Πρώτο το CDU με 28%, σε ελεύθερη πτώση οι Πράσινοι
Οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Scholz βρίσκονται στην τρίτη θέση με 18%
Σχετικά Άρθρα
(upd) Διατηρεί τη δύναμή του το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο φαίνεται πως εδραιώνεται για τα καλά στη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας κατά πολύ τόσο τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και τους Πράσινους.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, το AfD λαμβάνει το 20% στην πρόθεση ψήφου και υπολείπεται μόνο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) που προηγούνται με 28%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το σοσιαλδημοκρατικό SPD με 18% και έπονται οι Πράσινοι με 13%, ποσοστό που αποτελεί και το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας 5ετίας και συγκεκριμένα από το 2018.
Δεν αποκλείεται η πτωτική πορεία των Πρασίνων να οφείλεται και στις πρόσφατες αποφάσεις του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Robert Habeck – προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων -, για αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου με άλλες πιο φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.
Όσον αφορά τους Ελεύθερους Δημοκράτες – τον τρίτο εταίρο του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού μαζί με το SPD και τους Πράσινους – αυτοί είναι σταθεροί στο 7%, ενώ στο 4% κινείται το αριστερό κόμμα Die Linke.
1_11.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης