Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mε το "αριστερό" μπήκε στον Δεκέμβριο η Wall - "Έχασε" τις 13.000 ο Dow - Kέρδη +3,3% για το ADR της ΕΤΕ

Mε το
Με απώλειες τερμάτισε σήμερα, Δευτέρα, η Wall στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για το fiscal cliff των ΗΠΑ. Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα μεικτά μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 12.966 μονάδες, μειωμένος  κατά -0,46%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,47% και στις 1.409 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,27% στις 3.002 μονάδες.
Κέρδη +3,39%, στα 1,83 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,79 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,84 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, σταθερή εκτιμά o οίκος αξιολόγησης Fitch, πως θα είναι η τροχιά της αμερικανικής οικονομίας και το 2013, αν και επίστησε τον κίνδυνο αβεβαιότητας ελέω του fiscal cliff.
Παράλληλα, ο οίκος Fitch προειδοποίησε για το ενδεχόμενο υποβάθμισης των τοπικών πολιτειών των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας πως αν επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο, τότε η υποβάθμισε θα είναι μία ή δύο βαθμίδες.
Παράλληλα, σε χαμηλό 3 ετών βρέθηκε ο μεταποιητικός δείκτης ISM για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 49,5%, εν συγκρίσει με το 51,7% για τον μήνα Σεπτέμβριο.
Αν και οι αναλυτές εκτιμούσαν οριακή άνοδο στο 51,7%, ο δείκτης ISM σημείωσε απώλειες, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2009.
Επίσης, στο 1,4% αυξήθηκαν οι κατασκευαστικές δαπάνες των ΗΠΑ για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου,  αν και οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο μόλις 0,5%.
Ειδικότερα, οι ιδιωτικές κατασκευαστικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο 1,6%, ενώ οι δημόσιες 0,8%.
Την ίδια ώρα, στις 52,8 μονάδες σκαρφάλωσε αναπάντεχα ο δείκτης μεταποίησης των ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν μείωση στις 52,1 μονάδες.
Ωστόσο, ο μεταποιητικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,4 μονάδων εν συγκρίσει με τις 52,4 μονάδες του Οκτωβρίου.
Στους επιμέρους δείκτες, οι εξαγωγές αυξήθηκαν στις 53,5 από 52,8 μονάδες, οι νέες παραγγελίες στις 53,6 από 52,8 μονάδες, ενώ τέλος, ο δείκτης εργασίας παρέμεινε αμετάβλητος στις 52,6 μονάδες.
Ακόμα, απαράδεκτα υψηλά χαρακτήρισε τα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ ο  William Dudley, διοικητής της περιφερειακής Fed της Νέας Υόρκης.
Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Fed (QE) θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου σημειωθεί σημαντική ανάκαμψη στον κλάδο της αγοράς εργασίας και δημιουργηθούν επαρκείς νέες θέσεις εργασίας.
"Πρέπει να βελτιωθεί η μεταφορά των θετικών στοιχείων της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ", εξήγησε στη συνέχεια ο τραπεζίτης.
Στο 3% εκτιμά πως θα ανέλθει η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, J. Bullard, εφόσον ωστόσο, αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός.
Ειδικότερα, ο κ. Bullard εξέφρασε την πεποίθησή του πως ήδη έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην αγορά εργασίας.
Επίσης, ευοίωνα τα δεδομένα για τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, καθώς στην πλειονότητα τους κατέγραψαν αύξηση στις πωλήσεις των οχημάτων τους στις ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο.
Ειδικότερα, η Renault πούλησε 96.167 οχήματα, αριθμός κατά 13% υψηλότερος εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο.
Την ίδια ώρα, η Ford κατέγραψε αύξηση 6,5%, αν και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο μόλις 2,4%.
Η Volkswagen είδε τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται, καθώς σημείωσε αύξηση 29,3%, ενώ η General Motors κατέγραψε μεν αύξηση 3,4%, ωστόσο ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων.
Τέλος, η Toyota αύξησε τις πωλήσεις της κατά 17,2%, αν και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 20%.
Τέλος, σε δημοπρασία τρίμηνων και εξάμηνων έντοκων ομολόγων, αξίας 32 και 28 δισ. δολαρίων αντίστοιχα προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία των 3 μηνών άγγιξε το 0,090%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο  4,39 φορές από 4,59 φορές, στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.
Στα έντοκα 6 μηνών, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,140% και η κάλυψη στις 5,17 από 4,94 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης