Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία αντιδρά έντονα στη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας 20 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία αντιδρά έντονα στη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας 20 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία
H ουκρανική σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης και όσο περισσότερα όπλα παραδοθούν εκεί, τόσο περισσότεροι νεκροί θα υπάρχουν, τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η πρόταση της ηγεσίας της ΕΕ να χορηγήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για τέσσερα χρόνια θα παρατείνει τις εχθροπραξίες στη χώρα για τα επόμενα χρόνια.
Την άποψη αυτή εξέφρασε την Πέμπτη (20/7/2023) ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto.
Συμμετείχε σε συνάντηση με ομολόγους του από τις χώρες της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον Szijjarto, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Josep Borrell ζήτησε να διατεθούν 20 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία για μια περίοδο 4 ετών.
«Αυτό ουσιαστικά εγκαθιδρύει ένα στρατιωτικό καθεστώς για χρόνια», είπε ο Szijjarto.
«Έτσι, τώρα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την ειρήνη στην Ουκρανία, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα», τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Εμπόλεμη ζώνη για 4 χρόνια

Εξάλλου παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Szijjarto εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην πολιτική των Βρυξελλών στην Ουκρανία.
Όπως είπε η ΕΕ μονιμοποιεί μία εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία και με τη χρηματοδότηση των 20 δισεκ. ευρώ θα σκοτώνονται άνθρωποι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Και πόσοι Ούγγροι (από την περιοχή της Υπερκαρπαθίας) θα πεθάνουν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών.
Κατά τη γνώμη του, οι τελευταίες 500 ημέρες απέδειξαν ότι η ουκρανική σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης και όσο περισσότερα όπλα παραδοθούν εκεί, τόσο περισσότεροι νεκροί θα υπάρχουν.
«Ως εκ τούτου, ζητάμε από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον να φέρουν ειρήνη, όχι όπλα, στη γειτονική μας χώρα», είπε ο Szijjarto.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης