Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ παρατείνει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως τα τέλη Ιανουαρίου 2024

Η ΕΕ παρατείνει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως τα τέλη Ιανουαρίου 2024
To Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Για άλλους έξι μήνες παρέτεινε το Συμβούλιο της ΕΕ όλες τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως τα τέλη Ιανουαρίου 2024, ανέφερε στη δήλωσή του.
«Σήμερα, το Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το Συμβούλιο της ΕΕ.
Οι κυρώσεις «αποτελούνται επί του παρόντος από ένα ευρύ φάσμα τομεακών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο, τη χρηματοδότηση, την τεχνολογία και τα αγαθά διπλής χρήσης, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα είδη πολυτελείας», ανακοίνωσε το Συμβούλιο.
«Οι κυρώσεις καλύπτουν επίσης: την απαγόρευση εισαγωγής ή μεταφοράς θαλάσσιου αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στην ΕΕ, την αποσύνδεση πολλών ρωσικών τραπεζών και την αναστολή των ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων και αδειών» πολλών ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου 2014 και από τότε ανανεώνονταν κάθε έξι μήνες με βάση τους ισχυρισμούς ότι δεν υπήρξε πρόοδος στις συμφωνίες της Συμφωνίας του Μινσκ.
Οι κυρώσεις εντάθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς από τότε έχουν επιβληθεί 11 νέα πακέτα κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης