Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Putin παρατείνει τα αντίμετρα κατά των δυτικών κυρώσεων ως το τέλος του 2025

Ρωσία: Ο Putin παρατείνει τα αντίμετρα κατά των δυτικών κυρώσεων ως το τέλος του 2025
Το σχετικό διάταγμα επιβάλλει περιορισμούς στις εισαγωγές και τις εξαγωγές συγκεκριμένων αγαθών και πρώτων υλών σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κατάλογο που εξέδωσε η ρωσική κυβέρνηση
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρέτεινε την ισχύ του προηγούμενου προεδρικού του διατάγματος που περιόριζε τις εισαγωγές και τις εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων και πρώτων υλών ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις μέχρι το τέλος του 2025.
Το νέο έγγραφο δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης για νομικές πληροφορίες.
Η προηγούμενη έκδοση του διατάγματος για τη χρήση ειδικών οικονομικών μέτρων στο εξωτερικό εμπόριο τέθηκε σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και έχει πλέον παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Το διάταγμα επιβάλλει περιορισμούς στις εισαγωγές και τις εξαγωγές συγκεκριμένων αγαθών και πρώτων υλών (εκτός αυτών που μεταφέρονται από ιδιώτες για προσωπική τους χρήση) σύμφωνα με έναν κατάλογο εγκεκριμένο από την ρωσική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο κατάλογος αυτός καλύπτει εξοπλισμό μηχανοργάνωσης, τηλεπικοινωνιών και ιατρικού εξοπλισμού που εισήχθη νωρίτερα στη Ρωσία, καθώς και μηχανοκίνητα οχήματα, γεωργικά μηχανήματα και ηλεκτρικό εξοπλισμό.
Περιορίστηκαν επίσης οι εξαγωγές ορισμένων τύπων ξυλείας, λιπασμάτων, χημικών πρώτων υλών, σιτηρών και άλλων ειδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης