Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μπλόκο από την Ρωσία στην Βρετανική διπλωματία - Απαγόρευση μετακίνησης για τους Βρετανούς διπλωμάτες

Ρωσία: Μπλόκο από την Ρωσία στην Βρετανική διπλωματία - Απαγόρευση μετακίνησης για τους Βρετανούς διπλωμάτες
Η Ρωσία περιορίζει τις μετακινήσεις του βρετανικού διπλωματικού προσωπικού λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία
Η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιβάλλει περιορισμούς στους Βρετανούς διπλωμάτες, απαιτώντας από αυτούς να ειδοποιούν πέντε ημέρες για τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν πέρα από μια ακτίνα 120 χιλιομέτρων (75 μίλια), λόγω των «εχθρικών ενεργειών» του Λονδίνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.
Ο πρόξενος της Βρετανίας στη Ρωσία κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα για εξηγήσεις, όπως δημοσίευσε η Μόσχα, λόγω υποστήριξης στις «τρομοκρατικές ενέργειες» της Ουκρανίας καθώς και για παρεμπόδιση της ρωσικής διπλωματίας στη Βρετανία.
«Η βρετανική πλευρά ενημερώθηκε επίσης για την απόφαση να εισαχθεί διαδικασία ειδοποίησης για τη μετακίνηση υπαλλήλων βρετανικών διπλωματικών αποστολών στο έδαφος της χώρας μας, ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες του Λονδίνου», αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Βρετανοί διπλωμάτες, με εξαίρεση τον πρεσβευτή και τρεις άλλους ανώτερους διπλωμάτες, θα κληθούν να στείλουν ειδοποίηση για τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν πέρα από τη «ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας» των 120 χιλιομέτρων (75 μίλια) τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν.
«Ένα τέτοιο έγγραφο θα πρέπει να περιέχει πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα, τον σκοπό, το είδος του ταξιδιού, τις προγραμματισμένες επαγγελματικές επαφές, τα άτομα που συνοδεύουν, τον τύπο μεταφοράς, τους τόπους επίσκεψης και διαμονής, καθώς και τη διαδρομή του ταξιδιού», ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης