Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στην Πολωνία; – Κοινές ασκήσεις Λευκορώσων - Wagner - Ασφαλή τα σύνορα μας λέει η Βαρσοβία

Τι συμβαίνει στην Πολωνία; – Κοινές ασκήσεις Λευκορώσων - Wagner - Ασφαλή τα σύνορα μας λέει η Βαρσοβία
Τα σύνορα μας είναι ασφαλή λέει η Πολωνία - Ρωσία: Η επιθετικότητα της Πολωνίας απαιτεί αυξημένη προσοχή
Ερωτηματικά προκαλεί η κλιμακούμενη ένταση που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα της Πολωνίας και της Λευκορωσίας, καθώς μετά τις ανακοινώσεις ότι ειδικές δυνάμεις του λευκορωσικού στρατού και μαχητές της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner πρόκειται να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Brest, στα σύνορα με την Πολωνία, πληροφορίες θέλουν τη Βαρσοβία να αναπτύσσει και αυτή ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της Μόσχας, η οποία υποστήριξε πως η επιθετικότητα της Πολωνίας προκαλεί ανησυχία και πως Ρωσία και Λευκορωσία θα πρέπει να επιδείξουν αυξημένη προσοχή.

Επιθετική η Πολωνία

Η επιθετικότητα της Πολωνίας απαιτεί αυξημένη προσοχή τόσο από τη Ρωσία όσο και από τη Λευκορωσία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στις πληροφορίες περί ανάπτυξης πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας.
«Η επιθετικότητα, η εχθρότητα της Πολωνίας τόσο προς τη Λευκορωσία όσο και προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, φυσικά, είναι λόγος για αυξημένη προσοχή» ανέφερε ο Peskov, ο οποίος υποστήριξε πως οι ενέργειες αυτές της Πολωνίας προκαλούν ανησυχία.
Σημειώνεται πως νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας είχε ανακοινώσει πως ειδικές δυνάμεις του Λευκορωσικού στρατού

Ασφαλή τα σύνορα μας

Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στα ανατολικά σύνορα μας με τη Λευκορωσία και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, αναφερόμενο στις πληροφορίες που θέλουν ειδικές δυνάμεις του Λευκορωσικού στρατού να κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με μαχητές της Wagner στα σύνορα με την Πολωνία.
«Τα σύνορα της Πολωνίας είναι ασφαλή.
Παρακολουθούμε την κατάσταση στο ανατολικό μας σύνορο σε συνεχή βάση.
Είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια καθώς εξελίσσεται η κατάσταση» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

Στρατιωτικές ασκήσεις

Σημειώνεται πως νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν την κοινή εκπαίδευση με τους μαχητές της Wagner» και ότι «στη διάρκεια της εβδομάδας μονάδες ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων μαζί με μαχητές της Wagner θα ασκηθούν στην μάχη σε στρατιωτικό κέντρο» στη Brest.
Η Πολωνία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα της με την Λευκορωσία ενώ η Βαρσοβία παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Wagner στη Λευκορωσία.
Υπενθυμίζεται πως δυνάμεις της Wagner είχαν συμμετάσχει στην εκπαίδευση Λευκορώσων στρατιωτών κοντά στην πόλη Osipovichi, στην περιοχή Mogilev τις προηγούμενες ημέρες.

Άγνωστο πόσες είναι οι δυνάμεις της Wagner

Σημειώνεται πως οι Λευκορώσοι δεν έχουν δώσει στοιχεία και πληροφορίες για τον αριθμό των μαχητών της Wagner που βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Μετά την εξέγερση της 24ης Ιουνίου και της συμφωνίας που ακολούθησε μεταξύ της Ρωσίας και της Wagner κατόπιν της παρέμβασης του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, είχε αποφασιστεί όλη η δύναμη της Wagner να μεταφερθεί στη Λευκορωσία.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin υποδεχόμενος μαχητές στη Λευκορωσία υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της Wagner δεν πρόκειται να εμπλακούν σε συγκρούσεις στην Ουκρανία και πως θα εστιάσουν στις διάφορες επιχειρήσεις του στην Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης