Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Ασφαλή τα σύνορα μας – Εξετάζουμε όλα τα σενάρια με Wagner – Λευκορώσους

Πολωνία: Ασφαλή τα σύνορα μας – Εξετάζουμε όλα τα σενάρια με Wagner – Λευκορώσους
Παρακολουθούμε την κατάσταση, επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια λέει το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας
Σχετικά Άρθρα
Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στα ανατολικά σύνορα μας με τη Λευκορωσία και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, αναφερόμενο στις πληροφορίες που θέλουν ειδικές δυνάμεις του Λευκορωσικού στρατού να κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με μαχητές της Wagner στα σύνορα με την Πολωνία.
«Τα σύνορα της Πολωνίας είναι ασφαλή.
Παρακολουθούμε την κατάσταση στο ανατολικό μας σύνορο σε συνεχή βάση.
Είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια καθώς εξελίσσεται η κατάσταση» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

Στρατιωτικές ασκήσεις

Σημειώνεται πως νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν την κοινή εκπαίδευση με τους μαχητές της Wagner» και ότι «στη διάρκεια της εβδομάδας μονάδες ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων μαζί με μαχητές της Wagner θα ασκηθούν στην μάχη σε στρατιωτικό κέντρο» στη Brest.
Η Πολωνία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα της με την Λευκορωσία ενώ η Βαρσοβία παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Wagner στη Λευκορωσία.
Υπενθυμίζεται πως δυνάμεις της Wagner είχαν συμμετάσχει στην εκπαίδευση Λευκορώσων στρατιωτών κοντά στην πόλη Osipovichi, στην περιοχή Mogilev τις προηγούμενες ημέρες.

Άγνωστο πόσες είναι οι δυνάμεις της Wagner

Σημειώνεται πως οι Λευκορώσοι δεν έχουν δώσει στοιχεία και πληροφορίες για τον αριθμό των μαχητών της Wagner που βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Μετά την εξέγερση της 24ης Ιουνίου και της συμφωνίας που ακολούθησε μεταξύ της Ρωσίας και της Wagner κατόπιν της παρέμβασης του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, είχε αποφασιστεί όλη η δύναμη της Wagner να μεταφερθεί στη Λευκορωσία.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι ντροπή και πως οι δυνάμεις της Wagner δεν χρειάζεται να εμπλακούν σε αυτές τις συγκρούσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης