Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορώσοι στρατιώτες και μαχητές Wagner εκπαιδεύονται μαζί στα σύνορα με την Πολωνία

Λευκορώσοι στρατιώτες και μαχητές Wagner εκπαιδεύονται μαζί στα σύνορα με την Πολωνία
Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και πληροφορίες για το πόσοι μαχητές της Wagner βρίσκονται στη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Πολωνία πραγματοποιούν ειδικές δυνάμεις του στρατού της Λευκορωσίας και μαχητές της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συνεχίζουν την κοινή εκπαίδευση τους με μαχητές της Wagner.
Σε διάστημα μιας εβδομάδας, μονάδες των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων μαζί με μαχητές της Wagner θα εκτελέσουν εκπαιδευτικές αποστολές στο εκπαιδευτικό κέντρο της Brest» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.
Υπενθυμίζεται πως δυνάμεις της Wagner είχαν συμμετάσχει στην εκπαίδευση Λευκορώσων στρατιωτών κοντά στην πόλη Osipovichi, στην περιοχή Mogilev τις προηγούμενες ημέρες.

Άγνωστο πόσες είναι οι δυνάμεις της Wagner

Σημειώνεται πως οι Λευκορώσοι δεν έχουν δώσει στοιχεία και πληροφορίες για τον αριθμό των μαχητών της Wagner που βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Μετά την εξέγερση της 24ης Ιουνίου και της συμφωνίας που ακολούθησε μεταξύ της Ρωσίας και της Wagner κατόπιν της παρέμβασης του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, είχε αποφασιστεί όλη η δύναμη της Wagner να μεταφερθεί στη Λευκορωσία.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι ντροπή και πως οι δυνάμεις της Wagner δεν χρειάζεται να εμπλακούν σε αυτές τις συγκρούσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης