Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Δεν ξέρω τι διάολο συμβαίνει με την παγκόσμια οικονομία - Συνέχεια στον «πόλεμο τιμών» για την Tesla

tags :
Musk: Δεν ξέρω τι διάολο συμβαίνει με την παγκόσμια οικονομία - Συνέχεια στον «πόλεμο τιμών» για την Tesla
Πτώση 5% προσυνεδριακά στη μετοχή της Tesla, μετά τις δηλώσεις του Elon Musk
Σχετικά Άρθρα
Διατεθειμένος να συνεχίσει τον πόλεμο τιμών, εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, εν μέσω της αναταραχής που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως δήλωσε, θα μειώσει και πάλι τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων σε "ταραγμένους καιρούς", ακόμη και όταν ο πόλεμος τιμών που διεξάγει στους αντιπάλους της αυτοκινητοβιομηχανίας συμπιέζει τα περιθώρια κέρδους της ίδιας της εταιρείας.
Η εταιρεία έχει μειώσει αρκετές φορές τις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και άλλες αγορές από τα τέλη του περασμένου έτους και έχει αυξήσει τις εκπτώσεις και άλλα κίνητρα για να μειώσει τα αποθέματα, καθώς προσπαθεί να θωρακιστεί απέναντι στον ανταγωνισμό και την οικονομική αβεβαιότητα.
"Τη μία ημέρα φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, την επόμενη ημέρα είναι μια χαρά. Δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει", δήλωσε ο Musk σε αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη.
"Βρισκόμαστε σε, θα το έλεγα, ταραχώδεις καιρούς".

«Βουτιά» στη μετοχή

Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες είχαν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες, υποχώρησαν προσυνεδριακά σχεδόν 5% μετά τα σχόλια του Musk.
Οι μεγάλες μειώσεις τιμών έχουν πιέσει το μικτό περιθώριο κέρδους της Tesla στην αυτοκινητοβιομηχανία, έναν δείκτη που παρακολουθείται στενά στον κλάδο, αλλά ο Musk έχει πει ότι η Tesla θα θυσιάσει το περιθώριο κέρδους για να προωθήσει την αύξηση του όγκου.
Το είπε ξανά την Τετάρτη: "Νομίζω ότι έχει νόημα να θυσιάσουμε τα περιθώρια κέρδους υπέρ της κατασκευής περισσότερων οχημάτων", προσθέτοντας ότι αν οι μακροοικονομικές συνθήκες δεν ήταν σταθερές, η Tesla θα έπρεπε να μειώσει τις τιμές.
Για παράδειγμα, η Tesla μείωσε φέτος τις τιμές στις ΗΠΑ της έκδοσης μεγάλης εμβέλειας του Model Y κατά ένα τέταρτο στα 50.490 δολάρια.
Το τριμηνιαίο μικτό περιθώριο κέρδους της Tesla στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξαιρουμένων των ρυθμιστικών πιστώσεων, μειώθηκε στο 18,1% το δεύτερο τρίμηνο από 19% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης